Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(27)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(27)
Publikacje dydaktyczne
(5)
E-booki
(3)
Dostępność
dostępne
(25)
wypożyczone
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(25)
Filia nr 13
(1)
Filia nr 18
(1)
Autor
Rawdanowicz Halina
(4)
Cichoń Marian
(2)
Korzeniowski Andrzej (1939- )
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Andrzejewski Henryk (1936- )
(1)
Chochół Andrzej (1954- )
(1)
Chuchlowa Jadwiga
(1)
Duda Ignacy (1933- )
(1)
Falarz Aniela
(1)
Fiałkowski Bernard
(1)
Foltynowicz Zenon
(1)
Giemza Mariusz
(1)
Iwasiewicz Andrzej
(1)
Juśkiewicz Marek
(1)
Karpiel Łucja
(1)
Klimczak Inga
(1)
Kolek Jan
(1)
Kolek Zofia
(1)
Kowalski Stanisław (towaroznawstwo)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Kwiatkowski Jerzy
(1)
Lempka Aleksander
(1)
Lisińska-Kuśnierz Małgorzata
(1)
Mataczyńska Grażyna
(1)
Miller Piotr
(1)
Mysona Mieczysław
(1)
Panfil-Kuncewicz Helena
(1)
Paszek Zbigniew
(1)
Sady Sylwia
(1)
Skrzypek Mieczysław (1925- )
(1)
Szczuka Jerzy
(1)
Szucht Edward
(1)
Walden-Kozłowska Adalberta
(1)
Wojciechowski Tadeusz (1925- )
(1)
Wyczański Sławomir (1922-2011)
(1)
Zielińska Danuta
(1)
Łatka Urszula
(1)
Świderski Franciszek
(1)
Żurowski Jan
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(8)
1990 - 1999
(13)
1970 - 1979
(5)
Kraj wydania
Polska
(30)
Język
polski
(30)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(5)
Temat
Towaroznawstwo
(15)
Opakowania
(6)
Żywność
(6)
Drewno
(2)
Jakość produktu
(2)
Meble
(2)
Ceramika
(1)
Certyfikacja zgodności
(1)
Chemia
(1)
Cukiernictwo
(1)
Konsumenci (ekon.)
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Materiałoznawstwo
(1)
Modele matematyczne
(1)
Promocja handlowa
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Szkło
(1)
Technologia
(1)
Włókiennictwo
(1)
Zarządzanie jakością
(1)
Gatunek
Podręcznik
(20)
Słownik
(1)
30 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 62
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 146)
Autor
Forma i typ
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Towaroznawstwo opakowań / Andrzej Korzeniowski, Jerzy Kwiatkowski. - Wyd. 3 popr. - Poznań : Wydaw. AE, 1994. - 165 s. : rys., err. ; 24 cm.
(Skrypty Uczelniane ; 452)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Spis treści: Przedmowa CZĘŚĆ I 1. Wiadomości wprowadzające 2. Substancje dodatkowe w żywności 3. Zanieczyszczenia żywności 4. Opakowania do żywności 5. Analiza sensoryczna w towaroznawczej ocenie żywności CZĘŚĆ II 6. Prawo żywnościowe Unii Europejskiej a polskie uregulowania prawne 7. Jakość żywności oraz systemy jej zapewniania 8. Jakość i bezpieczeństwo opakowań do żywności CZĘŚĆ III 9. Mleko spożywcze, śmietana i fermentowane napoje mleczne 10. Masło i sery 11. Mięso i jego przydatność technologiczna 12. Przetwory mięsne 13. Mięso drobiowe i jego przydatność technologiczna 14. Przetwory rybne 15. Tłuszcze jadalne 16. Przetwory owocowe i warzywne 17. Mąki, kasze, makarony 18. Koncentraty zbożowe 19. Koncentraty spożywcze 20. Pieczywo 21. Cukier i miód naturalny 22. Wyroby Używki 24. Wody mineralne, soki i napoje bezalkoholowe 25. Napoje alkoholowe
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 137)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 137.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 137.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 155)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Książka z zakresu współczesnej technologii przetwórstwa surowców na produkty akceptowalne przez konsumentów. Poświęcona zagadnieniu enzymatycznego brązowienia mętnego soku jabłkowego, prezentuje badania na temat możliwości wykorzystania na przykład ekstraktów z roślin czy innych soków do przedłużania trwałości mętnych soków jabłkowych w aspekcie ich barwy. Badania te wpisują się w nurt dotyczący roli naturalnych przeciwutleniaczy jako inhibitorów brązowienia enzymatycznego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów kierunku towaroznawstwa, może być również użyteczny dla studentów innych kierunków studiów oraz dla słuchaczy studiów podyplomowych, zainteresowanych pogłębieniem swojej wiedzy w zakresie statystycznych metod analizy danych i monitorowania procesów. Rozdział 1 jest swego rodzaju repetytorium z rachunku prawdopodobieństwa i razem z rozdziałem 2, w którym zarysowano podstawowe problemy metodologii badań statystycznych, stanowi podstawę rozważań przedstawionych w dalszych częściach pracy. W rozdziale 3 omówiono podstawowe problemy i metody statystyki opisowej, a w kolejnych rozdziałach zagadnienia dotyczące statystyki matematycznej. Ostatni rozdział poświęcony jest analizie szeregów czasowych. W końcowej części pracy zamieszczono aneks zawierający tablice statystyczne.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Autor
Forma i typ
Monografia przynosi nową propozycję przeznaczoną na rynek produktów żywnościowych – przedstawia wyniki autorskich badań nad innowacyjnym wykorzystaniem produktów ubocznych przetwórstwa owoców aronii jako wartościowego surowca wtórnego w kształtowaniu prozdrowotnych właściwości żywności. Projektowanie innowacyjnych produktów ukierunkowane na wprowadzenie i upowszechnianie rozwiązań prozdrowotnych może wpływać na efektywność i przewagę konkurencyjną przedsiębiorstwa działającego w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego. Autorka wybrała kierunek badawczy ściśle związany z wytwarzaniem produktów przyjaznych środowisku, którego celem jest rozwój idei gospodarki o obiegu zamkniętym. Celem badań była ocena przydatności zastosowania ekstraktu z wytłoków aronii w opracowaniu innowacyjnych biopolimerowych, chitozanowych osłonek jadalnych o podwyższonych właściwościach użytkowych. Badania przedstawione w monografii dowiodły także, że zarządzanie procesem ekstrakcji z wykorzystaniem statystycznych metod planowania może prowadzić do istotnego polepszenia rezultatów procesu i wpłynąć na jego aspekt technologiczny oraz ekonomiczny. Wydanie dofinansowane ze środków Ministerstwa Edukacji i Nauki w ramach programu Doskonała nauka.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej