Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(72)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(70)
Publikacje dydaktyczne
(12)
Proza
(10)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(9)
Audiobooki
(2)
E-booki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(91)
wypożyczone
(17)
nieokreślona
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Planeta 11
(13)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(44)
Filia nr 2
(2)
Filia nr 4
(5)
Filia nr 5
(6)
Filia nr 6
(7)
Filia nr 9
(8)
Filia nr 10
(2)
Filia nr 12
(4)
Filia nr 13
(9)
Filia nr 15
(2)
Filia nr 16
(3)
Filia nr 18
(5)
Multicentrum - podr.
(1)
Autor
Wilk Jerzy
(8)
Jastrzębski Witold
(2)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(2)
Przybyłek Agata
(2)
Sala Józef
(2)
Starosta Małgorzata (1982- )
(2)
Tauber Roman Dawid (1945-2019)
(2)
Allen Lloyd
(1)
Baranowski Bohdan (1915-1993)
(1)
Beill Antoni
(1)
Belle Kimberly (1968- )
(1)
Bester Katarzyna (pisarka)
(1)
Biczysko Władysław
(1)
Binchy Maeve (1940-2012)
(1)
Bourdain Anthony (1956-2018)
(1)
Brzeziński Marek (dziennikarz)
(1)
Chabrowski Krzysztof
(1)
Daniewski Marek
(1)
Depritz Magdalena
(1)
Dobrzycki Jerzy
(1)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Dołowy Anna
(1)
Geissinger J. T
(1)
Gessler Magda (1953- )
(1)
Gordon Jacek
(1)
Gradzińska Agata (1982- )
(1)
Górska Grażyna (tłumacz)
(1)
Hoover Colleen (1979- )
(1)
Jackowicz Jan
(1)
Jargoń Ryszard
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Karłowska Katarzyna
(1)
Kielan Krystyna
(1)
Knowles Tim
(1)
Konieczny Jacek
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Koziorowska Barbara
(1)
Koziński Stefan
(1)
Kurpisz Wiktor
(1)
Linowski Dominik
(1)
Loranc Michał
(1)
Love John F
(1)
Lubczyński Stanisław
(1)
Makowska-Iskierka Marzena
(1)
Makłowicz Robert (1963- )
(1)
Martin William B
(1)
Mikołajczyk Jan
(1)
Milewska Mariola
(1)
Milszewski Jakub
(1)
Mirski Zygmunt
(1)
Misiorek Tomasz
(1)
Możdżeń Konrad
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Nastaj Wojciech
(1)
Niedzielski Lech (tłumacz)
(1)
Nowak Krystian
(1)
Petrini Carlo (1949- )
(1)
Piesiewicz Wanda
(1)
Pobiedzińska Justyna
(1)
Popławska Janina
(1)
Prączko Anna
(1)
Reichl Ruth
(1)
Rudnicka Iwona
(1)
Rudziński Tadeusz
(1)
Sadkowski Kamil
(1)
Schlosser Eric
(1)
Siwiński Wiesław
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Sośnicka Teresa
(1)
Spurlock Morgan
(1)
Stasiak Andrzej
(1)
Stopyra Malwina
(1)
Stündel Hans
(1)
Szostak Daniel
(1)
Terrell Margaret E
(1)
Wachowicz-Makowska Jolanta (1943- )
(1)
Wojciechowska Jolanta
(1)
Wyrwińska Klaudia
(1)
Wągrocka Marta (1992- )
(1)
Zarembska Jadwiga
(1)
Łukasiewicz Ewa
(1)
Żak Aleksandra
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(13)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(22)
1990 - 1999
(5)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(14)
1960 - 1969
(8)
1950 - 1959
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(19)
1901-2000
(2)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(74)
Język
polski
(74)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(10)
Szkoły policealne
(1)
Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(10)
Literatura amerykańska
(5)
Literatura irlandzka
(1)
Temat
Gastronomia
(62)
Restauratorzy (gastronomia)
(10)
Hotelarstwo
(9)
Kawiarnie i cukiernie
(7)
Żywność
(7)
Turystyka
(5)
Kobieta
(4)
Kultura stołu
(4)
Kucharstwo
(3)
Bary (lokale gastronomiczne)
(2)
Fast food
(2)
Kucharze
(2)
Prywatni detektywi
(2)
Przedsiębiorcy
(2)
Rachunkowość zarządcza
(2)
Rafał Kamieński (postać fikcyjna)
(2)
Relacja romantyczna
(2)
Restauracje
(2)
Tajemnica
(2)
Usługi
(2)
Zabójstwo
(2)
Śledztwo i dochodzenie
(2)
Żywność wygodna
(2)
Bary mleczne
(1)
Bourdain, Anthony (1956-2018)
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Brzeziński, Marek (dziennikarz)
(1)
Celebryci
(1)
Chłodnictwo
(1)
Cordon bleu (Paryż)
(1)
Cukiernicy
(1)
Floryści
(1)
Gessler, Magda (1953- )
(1)
Handel
(1)
Język angielski
(1)
Język niemiecki
(1)
Karczmy
(1)
Kebab
(1)
Kelnerzy
(1)
Kempingi
(1)
Konkursy i festiwale kulinarne
(1)
Kroc, Ray (1902-1984)
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Ludzie bogaci
(1)
Małżeństwo
(1)
McDonald's Corporation
(1)
Obsługa klienta
(1)
Odpoczynek
(1)
Osoby po rozwodzie
(1)
Partykowie (rodzina)
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przyjaźń
(1)
Relacje międzyludzkie
(1)
Rodzina
(1)
Rozterki miłosne
(1)
Sekrety rodzinne
(1)
Spisek
(1)
Społeczeństwo konsumpcyjne
(1)
Stewart, Martha (1941- )
(1)
Stołówki pracownicze
(1)
Styl życia
(1)
Talent show
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Udawane związki
(1)
Wachowicz-Makowska, Jolanta (1943- )
(1)
Wachowiczowie (rodzina)
(1)
Winiarnia
(1)
Winnica
(1)
Wychowanie fizyczne i kultura fizyczna
(1)
Zakładnicy
(1)
Zamki i pałace
(1)
Zarządzanie jakością
(1)
Zatrudnienie cudzoziemców
(1)
Zatrudnienie za granicą
(1)
Zwłoki
(1)
Zło
(1)
Temat: czas
1901-2000
(3)
1945-1989
(2)
1989-
(2)
1989-2000
(2)
2001-
(2)
2001-0
(2)
1901-
(1)
1918-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Stany Zjednoczone (USA)
(2)
Atlanta (Stany Zjednoczone, stan Georgia)
(1)
Boston (Stany Zjednoczone, stan Massachusetts)
(1)
Dublin (Irlandia)
(1)
Londyn (Wielka Brytania)
(1)
Luizjana (Stany Zjednoczone ; stan)
(1)
Paryż (Francja)
(1)
Roztoka (woj. wielkopolskie, pow. koniński, gm. Kleczew)
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Warszawa
(1)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Wrocław (woj. dolnośląskie)
(1)
Gatunek
Podręcznik
(16)
Powieść
(6)
Powieść obyczajowa
(4)
Pamiętniki i wspomnienia
(3)
Romans
(3)
Biografia
(2)
Instrukcja
(2)
Kryminał
(2)
Poradnik
(2)
Reportaż
(2)
Autobiografia
(1)
Felieton polski
(1)
Horror
(1)
Informatory
(1)
Katalog
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Publicystyka
(1)
Publicystyka amerykańska
(1)
Słownik terminologiczny
(1)
Thriller
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(3)
Kulinaria
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Praca, kariera, pieniądze
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Zarządzanie i marketing
(1)
74 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ruch Slow Food, który narodził się w 1986 r. we Włoszech, był reakcją na ekspansję fast foodów. Założyciel Carlo Petrini mawiał wówczas, że globalizacja w gastronomii to prawdziwa klęska. - Nikt już nie potrafi przyrządzać potraw z mojego dzieciństwa. Na całym świecie je się dziś te same dania, przyrządzone z tych samych ingrediencji narzeka. Początkowo Slow Food przyznawał nagrody wybranym restauracjom i kuchmistrzom. Dotarło do nas jednak, że kuchnia i stół to konsekwencja całego procesu, który zaczyna się już na polach - mówi Carlo Petrini. Slow Food zaczął pozyskiwać w świecie zaskakującą liczbę wpływowych zwolenników, w tym prezydentów, premierów, noblistów, twórców, naukowców i dziennikarzy. Uzyskanie znaku Slow Food jest dziś marzeniem producentów żywności, bo nazwa organizacji stała się synonimem dobrego smaku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ekologia (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych / Witold Jastrzębski. - Wyd. 6 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1997 (Rzesz. : RZG). - 254, [2] s. : fot., rys., wykr. ; 19 x 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Poradnik Projektanta Przemysłowego ; temat 120)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 240 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Helper)
Prezentuje fachowe słownictwo z zakresu gastronomii i zwroty przydatne w pracy w tym sektorze w Wielkiej Brytanii i Irlandii.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. ang (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 8 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 158 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Programowanie i Projektowanie Architektoniczne. Podstawy Funkcjonalne i Przestrzenne)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Elementy Funkcjonalne Zakładów Gastronomicznych ; H/7-5/62-68)
Autor
Forma i typ
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteczka "Pod Różą")
Cathy Scarlet i Tom Feather poznali się na kursach kateringu i postanowili założyć firmę organizującą przyjęcia. Po długich poszukiwaniach udaje im się znaleźć odpowiedni lokal i spółka Scarlet Feather zaczyna działać z powodzeniem. Ale w życiu osobistym obojga coś się psuje: mąż Cathy, Neil, młody i zdolny adwokat, pragnie pomagać biednym i uciśnionym całego świata, lecz nie ma czasu dla własnej żony, a Marcella, przyjaciółka Toma, marzy o karierze modelki i dla tego celu poświęci wszystko - nawet miłość. Toteż gdy przychodzą naprawdę trudne chwile, Cathy i Tom mogą liczyć tylko na siebie i swoją przyjaźń. Co okaże się silniejsze: praca i kariera, czy też wielkie uczucie?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ob (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej