Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(143)
IBUK Libra
(27)
Forma i typ
Książki
(142)
E-booki
(27)
Publikacje dydaktyczne
(20)
Poradniki i przewodniki
(19)
Proza
(17)
Publikacje popularnonaukowe
(16)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(10)
Publikacje naukowe
(6)
Publikacje fachowe
(4)
Komiksy i książki obrazkowe
(3)
Audiobooki
(1)
Poezja
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(203)
wypożyczone
(28)
nieokreślona
(4)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Planeta 11
(21)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(52)
Filia nr 2
(9)
Filia nr 4
(7)
Filia nr 5
(18)
Filia nr 6
(19)
Filia nr 9
(20)
Filia nr 10
(22)
Filia nr 12
(9)
Filia nr 13
(20)
Filia nr 15
(11)
Filia nr 16
(12)
Filia nr 18
(15)
Filia nr 18 - podr.
(1)
Autor
Supeł Barbara
(4)
Łuksza Agata
(4)
Bosacka Katarzyna
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Majcher Sylwia
(3)
Ostapowicz Anna
(3)
Owczarek Lubomiła
(3)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Budny Janusz
(2)
Drewniak Emil
(2)
Drewniak Teresa
(2)
Emsley John (1938- )
(2)
Jastrzębski Witold
(2)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(2)
Kobyłka Agata
(2)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(2)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(2)
Lymbery Philip (1965- )
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Oakeshott Isabel
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Oślizło Ryszard
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Statham Bill
(2)
Tryc Katarzyna
(2)
Adams Mike
(1)
Amarowicz Ryszard
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Andrzejewski Henryk (1936- )
(1)
Astley Neville
(1)
Bajan Bartłomiej
(1)
Baker Mark (1959- )
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Barone Caterina
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Bates Iwona
(1)
Beaumont Émilie (1948- )
(1)
Beck-Pietrzak Monika
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bendyk Edwin (1965- )
(1)
Berendesz A. W
(1)
Bereżnicka Joanna
(1)
Beszterda-Buszczak Monika
(1)
Białoskurski Sebastian
(1)
Biernacka Matylda (tłumaczka)
(1)
Bober Tomasz
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bone Emily
(1)
Borsuk-Sorota Elżbieta
(1)
Boruc Mirosław A. (1947- )
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Bouet Marie-Laure
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brambor-Rutkowska Aleksandra (1992- )
(1)
Broda Ewa
(1)
Brydak Ilona
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Burakowski Zygmunt
(1)
Byra Agata
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Cenkl Jakub
(1)
Chen Kuo Kang
(1)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(1)
Chuchlowa Jadwiga
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Czekaj Marta
(1)
Czernyszewicz Eugenia
(1)
Czerwiecki Ludwik
(1)
Czubak Wawrzyniec
(1)
Davidek Jiri
(1)
DeTour Adam
(1)
Denommee Odette
(1)
Dobrzycki Jerzy
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Duve Karen (1961-)
(1)
Dąbrowski Aleksander
(1)
Dąbrówka Marcin
(1)
Dębska Joanna
(1)
Dłużewska Anna
(1)
Dłużewski Mieczysław (1922-2012)
(1)
Eichler Anna
(1)
Eisele Mieczysław
(1)
Elford Sally
(1)
Elmadfa Ibrahim
(1)
Erdös Zoltan
(1)
Fabicka Jagoda
(1)
Fetliński Andrzej
(1)
Filipowicz Leszek (1967- )
(1)
Floriańczyk Barbara
(1)
Floto-Stammen Sonja (1968- )
(1)
Fortuna Teresa
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gogół Aleksandra
(1)
Goliszek Anna (socjolog)
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(36)
2010 - 2019
(71)
2000 - 2009
(30)
1990 - 1999
(24)
1980 - 1989
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(70)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(170)
Język
polski
(169)
angielski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(28)
Szkoły wyższe
(19)
6-8 lat
(18)
0-5 lat
(16)
9-13 lat
(6)
14-17 lat
(1)
Ekonomiści
(1)
Logopedzi
(1)
Menedżerowie
(1)
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Niewidomi
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Rodzice
(1)
Sportowcy
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(20)
Literatura angielska
(2)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura norweska
(1)
Temat
Żywność
(96)
Zdrowe odżywianie
(16)
Odżywianie
(15)
Jakość żywności
(10)
Gastronomia
(9)
Marnotrawstwo żywności
(7)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(7)
Żywność ekologiczna
(7)
Kucharstwo
(6)
Przemysł rolno-spożywczy
(6)
Dietetyka
(5)
Kultura stołu
(5)
Substancje dodatkowe do żywności
(5)
Żywność prozdrowotna
(5)
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
Boże Narodzenie
(4)
Dzieci
(4)
Kosmetyki
(4)
Owoce
(4)
Pierniki
(4)
Produkcja żywności
(4)
Technologia żywności
(4)
Warzywa
(4)
Współdziałanie
(4)
Banany
(3)
Biochemia
(3)
Biotechnologia
(3)
Kiszenie żywności
(3)
Opakowania
(3)
Chów zwierząt
(2)
Ciasta
(2)
Degradacja środowiska
(2)
Ekologiczny styl życia
(2)
GHP/GMP (standard)
(2)
Jedzenie (czynność)
(2)
Konsumenci (ekon.)
(2)
Konsumpcja (ekonomia)
(2)
Leczenie dietą
(2)
Mikrobiologia
(2)
Odzież
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Prawo żywnościowe
(2)
Przemysł mięsny
(2)
Rolnictwo
(2)
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Serowarstwo
(2)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(2)
Technologia chemiczna
(2)
Toksykologia żywności
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Żywność wygodna
(2)
Agrobiznes
(1)
Anatomia człowieka
(1)
Babeczki i muffiny
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Chemia farmaceutyczna
(1)
Chemia kosmetyczna
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby ludzi
(1)
Chłodnictwo
(1)
Chłopcy
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Dinozaury
(1)
Dobrostan zwierząt
(1)
Duve, Karen (1961-)
(1)
Dziadkowie i wnuki
(1)
Dzielenie się
(1)
E-konsumenci
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Elektronika
(1)
Etyka ekologiczna
(1)
Fast food
(1)
Fermentacja
(1)
Filatelistyka
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Gluten
(1)
Gospodarka elektroniczna
(1)
Gotowanie
(1)
Gry i zabawy
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
HACCP
(1)
Handel
(1)
Handel elektroniczny
(1)
Jelita
(1)
Język polski
(1)
Kicia Kocia (postać fikcyjna)
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Konstrukcja maszyn
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Korekcja mowy
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Kultura
(1)
Leczenie
(1)
Leki
(1)
Logopedia
(1)
Masarstwo domowe
(1)
Temat: czas
2001-
(10)
1901-2000
(4)
1989-2000
(3)
1989-
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1945-1989
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Świat
(2)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Gatunek
Podręcznik
(28)
Poradnik
(21)
Opowiadania i nowele
(15)
Opracowanie
(15)
Publikacja bogato ilustrowana
(14)
Przepisy kulinarne
(11)
Książki dla małych dzieci
(9)
Publikacje dla dzieci
(9)
Broszura
(7)
Wydawnictwa popularne
(7)
Praca zbiorowa
(5)
Materiały konferencyjne
(3)
Publicystyka
(3)
Tablice i wzory
(3)
Książka kucharska
(2)
Książka obrazkowa
(2)
Książka-zabawka
(2)
Monografia
(2)
Powieść
(2)
Reportaż
(2)
Case study (studium przypadku)
(1)
Encyklopedia
(1)
Encyklopedie dla dzieci polskie
(1)
Komiks
(1)
Malarstwo (szt.plast.)
(1)
Odżywianie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Wiersze
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Żywność
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(19)
Kulinaria
(15)
Rolnictwo i leśnictwo
(9)
Chemia
(6)
Edukacja i pedagogika
(5)
Historia
(4)
Styl życia, moda i uroda
(4)
Biologia
(3)
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Inżynieria i technika
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Dom i ogród
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
170 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Chemia (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 164 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Memo Larousse : encyklopedia ; 8)
Ciało ludzkie jest równie niezwykłe co zagadkowe. Książka wiele miejsca poświęca nie tylko funkcjonowaniu ciała, ale również temu, co należy wiedzieć, aby zachowac je w zdrowiu. W części pt. "Żywność" przedstawione są produkty spożywcze, podzielone według surowców, z których zostały wyprodukowane. Podane są również metody ich produkcji.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Biologia (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Uwolnij się od poczucia winy i zacznij na nowo cieszyć się tym, co jesz. Cała prawda o soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach... i modnym ostatnio glutenie. Nareszcie rozprawiamy się z żywieniowymi demonami współczesnego świata. Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania. Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie. Pamiętacie czasy, kiedy najgroźniejszym wrogiem było masło? A teraz wróciło do łask. Może pamiętacie, że dieta Atkinsa kiedyś cieszyła się popularnością, potem skazano ją na potępienie, a potem znów oczyszczono z zarzutów. Być może zastanawiacie się, czemu wszyscy wasi przyjaciele ograniczają spożycie soli albo stosują dietę jaskiniowca, a może nawet nosicie się z zamiarem odstawienia produktów zbożowych. Książka ta jest wybawieniem dla czytelników cierpiących na rozchwianie żywieniowe. Tak samo jak tysiąc lat temu naukowcy i lekarze wiedzą zdumiewająco mało o prawidłowym odżywianiu, chociaż Amerykanie wydają miliony dolarów i poświęcają mnóstwo czasu ulegając obsesji na punkcie zdrowego jedzenia. [swiatksiazki.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dookoła smaków : podróże kulinarne szefa Wincentego / [tekst Štepánka Sekaninová ; ilustracje Jakub Cenkl]. - Gdańsk : Wydawnictwo Adamada, 2019. - [38] stron złożonych : ilustracje kolorowe ; 24x27 cm + Podręcznik dla kuchcika : 16 stron.
Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empadenas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną. Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu i ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować). Smacznego![empik].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Dz (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Podróże po świecie (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Poradnik Konsumenta)
Dzięki tej książce zadbasz o swoje zdrowie! Z poradnika dowiesz się, które składniki chemiczne znajdujące się w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Diety (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 65/69 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 164 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na marne / Marta Sapała. - Wołowiec : Wydawnictwo Czarne, 2019. - 284, [4] strony ; 23 cm.
(Reportaż)
Mówi się, że z roku na rok marnujemy coraz więcej żywności, a w śmietnikach lądują kilogramy resztek, które mogłyby stanowić pełnowartościowe pożywienie. Wyrzucamy to, co wydaje nam się niejadalne: sterty ziemniaczanych obierków, dziesiątki suchych kromek chleba, resztki jogurtu zalegające na dnie plastikowych kubeczków, obite jabłka, opakowania z przeterminowanym makaronem, którego nie zdążyliśmy ugotować. Ale czy na pewno marnotrawstwo żywieniowe rośnie w tak szybkim tempie, jak straszą nas media? Marta Sapała postanowiła zbadać ten temat. Rozmawia z ludźmi, którzy żywią się tym, co znajdą w śmietnikach, zagląda do kompostowników i kuchennych szafek swoich rozmówców, szpera w kontenerach przy dyskontach spożywczych, oddaje głos ludziom bez domu i tym, którzy oszczędzanie mają we krwi. Odwiedza miejsca, w których powstaje żywność, i te, w których kończy się jej droga. Zagląda do magazynów w supermarketach i bankach żywności. Ludzkie portrety splata ze statystykami i opiniami ekspertów. Nie boi się również podawać w wątpliwość powtarzanych w mediach obiegowych opinii dotyczących marnotrawstwa. [lubimyczytac.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Literatura faktu (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 316 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Prosta i zabawna książeczka kontrastowa, która stymuluje rozwój i naturalną ciekawość dziecka!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 164 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tadek Niejadek / Wanda Chotomska ; ilustracje Ela Śmietanka. - Wydanie III w Wydawnictwie Literatura. - Łodź : Wydawnictwo Literatura, 2021. - 29, [3] strony : ilustracje ; 24 cm.
(Poduszkowce)
Rymowana opowiastka o chłopczyku, który nie miał apetytu i jadł tak mało, że kiedy wziął do ręki balonik z helem odleciał razem z nim! Tadek nie ma wyjścia żeby powrócić na ziemię, musi zacząć jeść. I odkrywa, że jest to całkiem przyjemne! [Gandalf.com.pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Chotomska W. (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja będąca plonem konferencji "Tradycyjna żywność w rozwoju obszarów wiejskich". Problematyka tego spotkania związana była z zagadnieniami uznawania, waloryzacji i ochrony tradycyjnej żywności oraz jej znaczenia dla rozwoju obszarów wiejskich. Niniejsza publikacja jest typowym wydawnictwem pokonferencyjnym, czyli prezentacją materiałów programowych. Starano się pokazać wszystkie ważne aspekty wytwarzania i umieszczania na rynku żywności tradycyjnej, w tym potrzebę wprowadzenia konkretnych rozwiązań, które umożliwią rozwój rynku żywności tradycyjnej w Polsce. W książce znalazły odzwierciedlenie takie zagadnienia jak: globalna moc lokalnego smaku, idea produktów regionalnych, zawartość europejskiego rejestru produktów regionalnych i tradycyjnych, krajowe instrumenty wsparcia jakości tradycyjnych i regionalnych produktów rolnych, regulacje prawne przy produkcji żywności oraz promocja regionalnej marki. [ze wstępu i spisu treści]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia! Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie. Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych. Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 155)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeść czy nie jeść : rozmowy z ekspertami o zdrowym odżywianiu / Krystyna Naszkowska. - Wydanie 2. zaktualizowane i uzupełnione. - Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2019. - 239, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Czy jedząc ekologiczną żywność będziemy żyć dłużej? Czy gluten jest zawsze zły czy to chwilowa moda? Jak laktoza wpływa na nasze życie zdrowie? Czy powinniśmy unikać modyfikowanej żywności? W dzisiejszym świecie pełnym coraz to nowych odkryć dotyczących zasad żywienia i modnych diet, łatwo się pogubić. Nie jesteśmy w stanie śledzić wszystkich nowinek naukowych ani też ich zweryfikować. Krystyna Naszkowska postanowiła sprawdzić u źródła jak jest naprawdę. Czy jaja nas żywią czy trują? Czy masło jest zdrowsze od margaryny? Czy mięso zmienia nas w agresywnych drapieżników? Czy żywność genetycznie modyfikowana to dobrodziejstwo czy przekleństwo? Czy istnieje dieta idealna? Krystyna Naszkowska rozmawia z dietetyczką, bioetykiem, genetykiem i ekspertami od żywienia człowieka. Naukowcy, w rozmowie z autorką, opierając się na wynikach najnowszych badań naukowych rozprawiają się z mitami, które funkcjonują od lat. Ich odpowiedzi bywają zaskakujące. Warto je poznać by móc świadomie modyfikować dietę i żyć zdrowiej. Nowe wydanie książki, uzupełnione o rozmowy uwzględniające najnowsze badania naukowe dotyczące żywienia człowieka. [taniaksiazka.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że część informacji o nich to kłamstwo? Bo czy wiesz, że superfoodsy nie zawsze działają cuda? I nie wszystko, co nie ma certyfikatu jakości, jest bezwartościowe, rakotwórcze i naszprycowane chemią? Pora dowiedzieć się, jak wygląda prawda o jedzeniu! Ta książka to żywieniowy demaskator. Autorka wzięła pod lupę produkty spożywcze, przeanalizowała diety i postanowiła obalić najbardziej rozpowszechnione żywieniowe mity. Przekonaj się, ile naprawdę wiesz o zdrowym jedzeniu i zacznij świadomie dokonywać właściwych wyborów. [lubimyczytac.pl]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 4 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawiera szczegółowy wykaz dodatków do żywności i kosmetyków.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 646 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 646,7 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 12.2 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej