Produkt regionalny
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Planeta 11
(1)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(2)
Filia nr 5
(1)
Autor
Adamowicz Mieczysław (1939- )
(1)
Boruc Mirosław A. (1947- )
(1)
Gąsiorowski Marek
(1)
Jackowicz Jan
(1)
Petrini Carlo (1949- )
(1)
Zdon-Korzeniowska Małgorzata
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Kobieta
(4870)
Przyjaźń
(2887)
Rodzina
(2777)
Relacje międzyludzkie
(2364)
Tajemnica
(1667)
Produkt regionalny
(-)
II wojna światowa (1939-1945)
(1649)
Miłość
(1645)
Dzieci
(1432)
Zwierzęta
(1388)
Zabójstwo
(1316)
Rodzeństwo
(1276)
Śledztwo i dochodzenie
(1253)
Literatura polska
(1217)
Nastolatki
(1103)
Dziewczęta
(1054)
Magia
(1050)
Uczucia
(984)
Życie codzienne
(975)
Uczniowie
(937)
Psy
(883)
Małżeństwo
(863)
Policjanci
(812)
Lektura szkolna
(774)
Ludzie a zwierzęta
(742)
Trudne sytuacje życiowe
(707)
Koty
(683)
Władcy
(682)
Relacja romantyczna
(681)
Osoby zaginione
(666)
Boże Narodzenie
(657)
Przedsiębiorstwo
(649)
Sekrety rodzinne
(644)
Matki i córki
(643)
Żydzi
(628)
Dziennikarze
(620)
Piosenka
(605)
Budownictwo
(593)
Wychowanie w rodzinie
(591)
Chłopcy
(578)
Uprowadzenie
(574)
Język polski
(569)
Prywatni detektywi
(558)
Przestępczość zorganizowana
(550)
Pisarze polscy
(536)
Język angielski
(534)
Mężczyzna
(534)
Podróże
(529)
Poszukiwania zaginionych
(499)
Arystokracja
(497)
Wybory życiowe
(461)
Seryjni zabójcy
(447)
Wakacje
(446)
Zemsta
(443)
Dziadkowie i wnuki
(433)
Zarządzanie
(427)
Polacy za granicą
(419)
Samorealizacja
(414)
Ojcowie i córki
(411)
Literatura
(385)
Zabójstwo seryjne
(375)
Walka dobra ze złem
(374)
Pisarze
(366)
Gry i zabawy
(365)
Obyczaje i zwyczaje
(363)
Lekarze
(362)
Zakochanie
(358)
Dojrzewanie
(357)
Historia
(349)
Wsie
(337)
Polityka
(335)
Wojna
(330)
Śmierć
(327)
Politycy
(326)
Filozofia
(321)
Ojcowie i synowie
(312)
Prefabrykaty
(310)
Sieroty
(301)
Spisek
(300)
Matematyka
(298)
Aktorzy polscy
(297)
Dinozaury
(297)
Samotność
(295)
Życie seksualne
(289)
Ludzie bogaci
(288)
Czarownice i czarownicy
(283)
Młodzież
(281)
Wojsko
(281)
Matura
(277)
Szlachta
(277)
Samopoznanie
(275)
Odżywianie
(274)
Holokaust
(272)
Zjawiska paranormalne
(267)
Kradzież
(264)
Opieka nad zwierzętami
(264)
Przyroda
(264)
Miasta
(262)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(258)
Pomaganie
(256)
Duchy
(255)
Gatunek
Materiały konferencyjne
(1)
Podręcznik
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 89.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja będąca plonem konferencji "Tradycyjna żywność w rozwoju obszarów wiejskich". Problematyka tego spotkania związana była z zagadnieniami uznawania, waloryzacji i ochrony tradycyjnej żywności oraz jej znaczenia dla rozwoju obszarów wiejskich. Niniejsza publikacja jest typowym wydawnictwem pokonferencyjnym, czyli prezentacją materiałów programowych. Starano się pokazać wszystkie ważne aspekty wytwarzania i umieszczania na rynku żywności tradycyjnej, w tym potrzebę wprowadzenia konkretnych rozwiązań, które umożliwią rozwój rynku żywności tradycyjnej w Polsce. W książce znalazły odzwierciedlenie takie zagadnienia jak: globalna moc lokalnego smaku, idea produktów regionalnych, zawartość europejskiego rejestru produktów regionalnych i tradycyjnych, krajowe instrumenty wsparcia jakości tradycyjnych i regionalnych produktów rolnych, regulacje prawne przy produkcji żywności oraz promocja regionalnej marki. [ze wstępu i spisu treści]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ruch Slow Food, który narodził się w 1986 r. we Włoszech, był reakcją na ekspansję fast foodów. Założyciel Carlo Petrini mawiał wówczas, że globalizacja w gastronomii to prawdziwa klęska. - Nikt już nie potrafi przyrządzać potraw z mojego dzieciństwa. Na całym świecie je się dziś te same dania, przyrządzone z tych samych ingrediencji narzeka. Początkowo Slow Food przyznawał nagrody wybranym restauracjom i kuchmistrzom. Dotarło do nas jednak, że kuchnia i stół to konsekwencja całego procesu, który zaczyna się już na polach - mówi Carlo Petrini. Slow Food zaczął pozyskiwać w świecie zaskakującą liczbę wpływowych zwolenników, w tym prezydentów, premierów, noblistów, twórców, naukowców i dziennikarzy. Uzyskanie znaku Slow Food jest dziś marzeniem producentów żywności, bo nazwa organizacji stała się synonimem dobrego smaku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Ekologia (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.8 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej