Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(3)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Planeta 11
(2)
Filia nr 13
(1)
Autor
Klimczak Inga
(1)
Ogrodnik Zbigniew
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Platan Piotr
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Soki
(3)
Koktajle
(2)
Dieta oczyszczająca
(1)
Hiperwitaminoza
(1)
Mikroelementy
(1)
Odchudzanie
(1)
Odporność
(1)
Odżywianie
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Smoothies
(1)
Suplementy diety
(1)
Trądzik różowaty
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Witaminy
(1)
Woda
(1)
Wątroba
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie fizyczne
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Soki na zdrowie / Zbigniew Ogrodnik. - Białystok : Studio Astropsychologii, 2005. - 205, [1] s. ; 21 cm.
Forma i typ
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Książka
W koszyku
Soki i koktajle świata / Beata Pawlikowska. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2016. - 191, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
(Edipresse Książki)
To była miłość od pierwszego wejrzenia! Wysoka szklanka pełna soku przyrządzonego z dojrzałych, świeżych owoców mango i pomarańczy. Natychmiast po powrocie z pierwszej wyprawy do Ameryki Południowej kupiłam porządny szklany mikser. A potem poznawałam następne cudowne smaki - w Kolumbii, Brazylii, Wenezueli, w Indiach, Tajlandii, Meksyku, na Sri Lance, na Kubie, w Tanzanii i w innych zakątkach świata. Szybko odkryłam, że polskie owoce i warzywa wspaniale nadają się do przyrządzania soków. Witaminy w najprostszej i najbardziej smacznej postaci! W tej książce znajdziesz ponad 70 różnych soków i koktajl - to moje własne ulubione przepisy oraz przepisy inspirowane tradycjami egotycznych krajów. Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym - aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podczas wieloletnich doświadczeń przetestowałem dziesiątki różnych metod na poprawę zdrowia, między innymi zweryfikowałem działanie przeróżnych suplementów, kuracji oczyszczających i leczniczych, a także przeszedłem długą drogę w celu optymalizacji sposobu odżywiania, która wyraźnie pokazała mi, jak wyzwolić proces regeneracji i uzdrowienia organizmu. Nie znajdziesz jednak w tej książce żadnych diet ani nawet przepisów kulinarnych, powiem Ci za to, co kiedyś jadałem, a co wciąż pogarszało moje zdrowie, mimo że myślałem wówczas, że mój sposób odżywiania jest już całkiem niezły. Powiem Ci, co jadam dzisiaj i jak szybko można przyrządzić pożywne i gęste odżywczo posiłki oraz dodatki do kanapek. Pokażę Ci, czy suplementacja uzupełniająca jest potrzebna, czy to raczej zbędny wydatek, oraz poznasz moje doświadczenia w tym zakresie. Powiem Ci również, czy oczyszczanie organizmu wspiera dążenie do zdrowia, czy to tylko zwykłe fanaberie naturopatów, a także dowiesz się, do jakich efektów przyczyniło się u mnie. A może chcesz po prostu wiedzieć, czy produkty fermentowane są równie bogate w probiotyki jak suplementy, czy latem mamy odpowiednią ilość witaminy D3, czy należy unikać soli, produktów zbożowych i zwierzęcych, czy oleje wielonienasycone są na pewno zdrowe lub jak otrzymać z kranówki wodę uzdrowiskową? [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Zdrowie (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Książka z zakresu współczesnej technologii przetwórstwa surowców na produkty akceptowalne przez konsumentów. Poświęcona zagadnieniu enzymatycznego brązowienia mętnego soku jabłkowego, prezentuje badania na temat możliwości wykorzystania na przykład ekstraktów z roślin czy innych soków do przedłużania trwałości mętnych soków jabłkowych w aspekcie ich barwy. Badania te wpisują się w nurt dotyczący roli naturalnych przeciwutleniaczy jako inhibitorów brązowienia enzymatycznego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej