Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(144)
IBUK Libra
(27)
Forma i typ
Książki
(143)
E-booki
(27)
Publikacje dydaktyczne
(20)
Poradniki i przewodniki
(19)
Proza
(17)
Publikacje popularnonaukowe
(16)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(10)
Publikacje naukowe
(6)
Publikacje fachowe
(4)
Komiksy i książki obrazkowe
(3)
Audiobooki
(1)
Poezja
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(201)
wypożyczone
(30)
nieokreślona
(5)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Planeta 11
(22)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(52)
Filia nr 2
(9)
Filia nr 4
(7)
Filia nr 5
(18)
Filia nr 6
(19)
Filia nr 9
(20)
Filia nr 10
(22)
Filia nr 12
(9)
Filia nr 13
(20)
Filia nr 15
(11)
Filia nr 16
(12)
Filia nr 18
(15)
Filia nr 18 - podr.
(1)
Autor
Supeł Barbara
(4)
Łuksza Agata
(4)
Bosacka Katarzyna
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Majcher Sylwia
(3)
Ostapowicz Anna
(3)
Owczarek Lubomiła
(3)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Budny Janusz
(2)
Drewniak Emil
(2)
Drewniak Teresa
(2)
Emsley John (1938- )
(2)
Jastrzębski Witold
(2)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(2)
Kobyłka Agata
(2)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(2)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(2)
Lymbery Philip (1965- )
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Oakeshott Isabel
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Oślizło Ryszard
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Sikora Tadeusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Statham Bill
(2)
Tryc Katarzyna
(2)
Adams Mike
(1)
Amarowicz Ryszard
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Andrzejewski Henryk (1936- )
(1)
Astley Neville
(1)
Bajan Bartłomiej
(1)
Baker Mark (1959- )
(1)
Baranowska Natalia
(1)
Barone Caterina
(1)
Bartniczak Bartosz
(1)
Bates Iwona
(1)
Beaumont Émilie (1948- )
(1)
Beck-Pietrzak Monika
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bendyk Edwin (1965- )
(1)
Berendesz A. W
(1)
Bereżnicka Joanna
(1)
Beszterda-Buszczak Monika
(1)
Białoskurski Sebastian
(1)
Biernacka Matylda (tłumaczka)
(1)
Bober Tomasz
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Bone Emily
(1)
Borsuk-Sorota Elżbieta
(1)
Boruc Mirosław A. (1947- )
(1)
Borys Tadeusz
(1)
Bouet Marie-Laure
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brambor-Rutkowska Aleksandra (1992- )
(1)
Broda Ewa
(1)
Brydak Ilona
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Burakowski Zygmunt
(1)
Byra Agata
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Cenkl Jakub
(1)
Chen Kuo Kang
(1)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(1)
Chuchlowa Jadwiga
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Czekaj Marta
(1)
Czernyszewicz Eugenia
(1)
Czerwiecki Ludwik
(1)
Czerwińska Dorota
(1)
Czubak Wawrzyniec
(1)
Davidek Jiri
(1)
DeTour Adam
(1)
Denommee Odette
(1)
Dobrzycki Jerzy
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Duve Karen (1961-)
(1)
Dąbrowski Aleksander
(1)
Dąbrówka Marcin
(1)
Dębska Joanna
(1)
Dłużewska Anna
(1)
Dłużewski Mieczysław (1922-2012)
(1)
Eichler Anna
(1)
Eisele Mieczysław
(1)
Elford Sally
(1)
Elmadfa Ibrahim
(1)
Erdös Zoltan
(1)
Fabicka Jagoda
(1)
Fetliński Andrzej
(1)
Filipowicz Leszek (1967- )
(1)
Floriańczyk Barbara
(1)
Floto-Stammen Sonja (1968- )
(1)
Fortuna Teresa
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gogół Aleksandra
(1)
Goliszek Anna (socjolog)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(36)
2010 - 2019
(71)
2000 - 2009
(31)
1990 - 1999
(24)
1980 - 1989
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(70)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(171)
Język
polski
(170)
angielski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(28)
Szkoły wyższe
(19)
6-8 lat
(18)
0-5 lat
(16)
9-13 lat
(6)
14-17 lat
(1)
Ekonomiści
(1)
Logopedzi
(1)
Menedżerowie
(1)
Młodzież
(1)
Nauczyciele
(1)
Niewidomi
(1)
Przedsiębiorcy
(1)
Rodzice
(1)
Sportowcy
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(20)
Literatura angielska
(2)
Literatura niemiecka
(2)
Literatura norweska
(1)
Temat
Żywność
(97)
Odżywianie
(16)
Zdrowe odżywianie
(16)
Jakość żywności
(10)
Gastronomia
(9)
Marnotrawstwo żywności
(7)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(7)
Żywność ekologiczna
(7)
Kucharstwo
(6)
Przemysł rolno-spożywczy
(6)
Dietetyka
(5)
Kultura stołu
(5)
Substancje dodatkowe do żywności
(5)
Żywność prozdrowotna
(5)
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
(4)
Bezpieczeństwo żywności
(4)
Boże Narodzenie
(4)
Dzieci
(4)
Kosmetyki
(4)
Owoce
(4)
Pierniki
(4)
Produkcja żywności
(4)
Technologia żywności
(4)
Warzywa
(4)
Współdziałanie
(4)
Banany
(3)
Biochemia
(3)
Biotechnologia
(3)
Kiszenie żywności
(3)
Opakowania
(3)
Chów zwierząt
(2)
Ciasta
(2)
Degradacja środowiska
(2)
Ekologiczny styl życia
(2)
GHP/GMP (standard)
(2)
Jedzenie (czynność)
(2)
Konsumenci (ekon.)
(2)
Konsumpcja (ekonomia)
(2)
Leczenie dietą
(2)
Mikrobiologia
(2)
Odzież
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Prawo żywnościowe
(2)
Przemysł mięsny
(2)
Rolnictwo
(2)
Rolnictwo ekologiczne
(2)
Serowarstwo
(2)
Substancje niebezpieczne i szkodliwe
(2)
Technologia chemiczna
(2)
Toksykologia żywności
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Żywność wygodna
(2)
Agrobiznes
(1)
Anatomia człowieka
(1)
Babeczki i muffiny
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Chemia farmaceutyczna
(1)
Chemia kosmetyczna
(1)
Chemikalia
(1)
Choroby ludzi
(1)
Chłodnictwo
(1)
Chłopcy
(1)
Ciało ludzkie
(1)
Dinozaury
(1)
Dobrostan zwierząt
(1)
Duve, Karen (1961-)
(1)
Dziadkowie i wnuki
(1)
Dzielenie się
(1)
E-konsumenci
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Elektronika
(1)
Etyka ekologiczna
(1)
Fast food
(1)
Fermentacja
(1)
Filatelistyka
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Gluten
(1)
Gospodarka elektroniczna
(1)
Gotowanie
(1)
Gry i zabawy
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
HACCP
(1)
Handel
(1)
Handel elektroniczny
(1)
Jelita
(1)
Język polski
(1)
Kicia Kocia (postać fikcyjna)
(1)
Komunikacja marketingowa
(1)
Konstrukcja maszyn
(1)
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Kontrola sanitarna
(1)
Korekcja mowy
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Kultura
(1)
Leczenie
(1)
Leki
(1)
Logopedia
(1)
Masarstwo domowe
(1)
Temat: czas
2001-
(10)
1901-2000
(4)
1989-2000
(3)
1989-
(2)
1-100
(1)
100-1 p.n.e.
(1)
1001-1100
(1)
101-200
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1945-1989
(1)
200-101 p.n.e.
(1)
201-300
(1)
300-201 p.n.e.
(1)
301-400
(1)
400-301 p.n.e.
(1)
401-500
(1)
500-401 p.n.e.
(1)
501-600
(1)
600-501 p.n.e.
(1)
601-700
(1)
700-601 p.n.e.
(1)
701-800
(1)
800-701 p.n.e.
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
do 801 p.n.e.
(1)
Temat: miejsce
Polska
(5)
Świat
(2)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Gatunek
Podręcznik
(29)
Poradnik
(21)
Opowiadania i nowele
(15)
Opracowanie
(15)
Publikacja bogato ilustrowana
(14)
Przepisy kulinarne
(11)
Książki dla małych dzieci
(9)
Publikacje dla dzieci
(9)
Broszura
(7)
Wydawnictwa popularne
(7)
Praca zbiorowa
(5)
Materiały konferencyjne
(3)
Publicystyka
(3)
Tablice i wzory
(3)
Książka kucharska
(2)
Książka obrazkowa
(2)
Książka-zabawka
(2)
Monografia
(2)
Powieść
(2)
Reportaż
(2)
Case study (studium przypadku)
(1)
Encyklopedia
(1)
Encyklopedie dla dzieci polskie
(1)
Komiks
(1)
Malarstwo (szt.plast.)
(1)
Odżywianie
(1)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Wiersze
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Żywność
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(19)
Kulinaria
(15)
Rolnictwo i leśnictwo
(9)
Chemia
(6)
Edukacja i pedagogika
(5)
Historia
(4)
Styl życia, moda i uroda
(4)
Biologia
(3)
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(3)
Socjologia i społeczeństwo
(3)
Inżynieria i technika
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Dom i ogród
(1)
Media i komunikacja społeczna
(1)
Nauka i badania
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
171 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Publikacja powstała z myślą o przybliżeniu czytelnikowi zagadnień związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności. To właśnie od jakości żywności w dużej mierze zależy nasze zdrowie, a także życie. Dziś, w dobie wzrostu świadomości na temat zagrożeń związanych z występowaniem zanieczyszczeń w środowisku i ich wpływu na żywność, a w konsekwencji i na zdrowie człowieka, wokół żywności narosło wiele mitów. Warto więc pogłębić swoją wiedzę o tym, jak zabezpiecza się żywność przed zanieczyszczeniami, jak unikać zagrożeń i na co zwracać uwagę podczas zakupu produktów spożywczych. Z publikacji czytelnik dowie się także, w jaki sposób służby państwowe dbają o bezpieczeństwo żywności oraz jak należy się obchodzić z żywnością w domach, aby nie przyczyniać się do pogarszania jej jakości. [wydawca]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów i pracowników naukowych uniwesytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.[okł.].
Spis treści:Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności ; Rola składników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności ; Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej : Niieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia ; Alergeny w żywności ; Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności ; Analiza żywności
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów i pracowników naukowych uniwesytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.[okł.].
Spis treści: Zakres i rola chemii żywności ; Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych ; Rola wody w żywności ; Składniki mineralne - ich niezbędnosć fizjologiczna, zagrożenia toksykoklogiczne orza rola w żywności ; Sacharydy - występowanie i znaczenie ; Tłuszcze -właściwości i modyfikowanie ; Białka ; Nabiałkowe związki azotowe ; Witaminy ; Naturalne barwniki surowców żywnościowych ; Substancje zapachowe w żywności ; Związki wpływające na smak żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Deklarację zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością uznaje się za jeden z najlepiej znanych oraz najbardziej spornych dokumentów odnoszących się do materiałów do opakowań dla produktów spożywczych. Od wielu lat to zagadnienie jest przedmiotem licznych dyskusji i polemik. Jednakże warto również zwrócić uwagę na inny aspekt i poddać go krytycznej analizie, a mianowicie zagadnienie przydatności technologicznej w przemyśle spożywczym. Biorąc pod uwagę przepisy unijne, niniejsze zagadnienie jest niezwykle istotne ze względu na bezpieczeństwo i legalne stosowanie pojemników dla żywności. Z drugiej strony brak jest dokładnej definicji przydatności technologicznej w obowiązujących obecnie przepisach czy standardach jakościowych, chociaż wspomina się o tym w literaturze naukowej. Ponadto niezbędne jest przeanalizowanie zagadnienia przydatności technologicznej z perspektywy różnych oddziałujących na nią czynników jak: skład chemiczny pojemników dla żywności czy materiałów będących z nią w kontakcie; klasyfikacja technologiczna pojemników; profil chemiczny pakowanej żywności; proces produkcji i pakowania; oraz zagadnienie właściwych procedur przechowywania materiałów do produkcji opakowań i pakowanych produktów. Niniejsza praca ma za zadanie przedstawić kilka praktycznych zastosowań w nawiązaniu do relacji między składem chemicznym materiałów do produkcji opakowań a przewidywalnym zachowaniem pojemników w „normalnych warunkach”. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016. - 415 stron : ilustracje ; 24 cm.
W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi. [ksiazki-mredyczne.eu]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Shopping IQ : co kupować, by jeść zdrowo / Agnieszka Pająk. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2018. - 311,[6] stron : ilustracje ; 21 cm.
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy? Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od tych, które nas trują? Agnieszka Pająk podpowiada, jak kupować produkty spożywcze, by jeść mądrze i zdrowo! Codziennie na zakupach podejmujemy decyzje dotyczące odżywiania. Każda z nich ma wpływ na nasze zdrowie. Planując zakupy, warto wziąć pod uwagę nie tylko cenę i jakość produktów - ale też indywidualne potrzeby naszego organizmu. W książce znajdziesz: test na poziom tolerancji glutenu, gotowe plany posiłków dla każdego z typów metabolicznych, przepisy na dania bez glutenu, cukru i nabiału. Planuj mądrze, kupuj odpowiedzialnie i odżywiaj się zdrowo![empik].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Spis treści: Przedmowa CZĘŚĆ I 1. Wiadomości wprowadzające 2. Substancje dodatkowe w żywności 3. Zanieczyszczenia żywności 4. Opakowania do żywności 5. Analiza sensoryczna w towaroznawczej ocenie żywności CZĘŚĆ II 6. Prawo żywnościowe Unii Europejskiej a polskie uregulowania prawne 7. Jakość żywności oraz systemy jej zapewniania 8. Jakość i bezpieczeństwo opakowań do żywności CZĘŚĆ III 9. Mleko spożywcze, śmietana i fermentowane napoje mleczne 10. Masło i sery 11. Mięso i jego przydatność technologiczna 12. Przetwory mięsne 13. Mięso drobiowe i jego przydatność technologiczna 14. Przetwory rybne 15. Tłuszcze jadalne 16. Przetwory owocowe i warzywne 17. Mąki, kasze, makarony 18. Koncentraty zbożowe 19. Koncentraty spożywcze 20. Pieczywo 21. Cukier i miód naturalny 22. Wyroby Używki 24. Wody mineralne, soki i napoje bezalkoholowe 25. Napoje alkoholowe
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13.5 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy wiesz, co jesz? : leksykon dobrych zakupów / Kasia Bosacka. - Poznań : Publicat Wydawnictwo, copyright 2019. - 336 stron : ilustracje ; 21 cm.
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! Książka pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niej m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie. Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi. Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek. W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki. Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty. [wydawca]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autorka - lekarka i doświadczona matka trojga dzieci - wykorzystując swoją wiedzę - wyjaśnia mechanizmy alergii pokarmowej, pisze o objawach i metodach jej rozpoznawania. Książka jest efektem pięcioletniego borykania się z własnymi problememi. Dowiadujemy się z niej, w jaki sposób i z czego przygotować potrawy dla dzieci z alergią pokarmową oraz jak zorganizować życie sobie i swoim najbliższym, aby prowadzenie domu nie zepsuło radości życia. W końcowej części znajdują się przepisy kulinarne, między innymi na chleb, tort urodzinowy, zapiekanki i dania mięsne. Receptury wzbogacono informacją, przy jakich alergiach dana potrawa nie jest tolerowana.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Dziecko (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Dziecko (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BdR Odżywianie (2 egz.)
Książka
W koszyku
Mikrobiologia żywności / Emil Drewniak, Teresa Drewniak. - Wyd. 4. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1996 (Kiel. : "Drogowiec"). - 163, [1] s. : fot., rys., wykr. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej