Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Filia nr 5
(2)
Autor
Ceborska-Scheiterbauer Ewa
(1)
Loroch Paweł
(1)
Loroch Paweł (1979- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Francuzi
(1)
Kucharze
(1)
Makaron
(1)
Moran, Michel (1958- )
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Francja
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Biografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Chef : historia Michela Morana / wysłuchał i spisał Paweł Loroch. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2016. - 174, [2] strony, [32] strony tablic : ilustracje ; 24 cm.
(Edipresse Książki)
Michel Moran - francuz hiszpańskiego pochodzenia, jedna z najciekawszych postaci i wyrazistych osobowości współczesnej polskiej gastronomii. Od kilkunastu lat prowadzi z żoną Haliną znaną i cenioną restaurację w centrum Warszawy - Bistro de Paris. Jest ekscentrycznym i wiecznie uśmiechniętym jurorem w programach kulinarnych stacji TVN. Jaką drogę przeszedł? Co i kto miał decydujący wpływ na jego życie? Jaką ma opinię o polskich kulinariach? Czy każdy może być kucharzem? Jak zostać Chefem? Jak ważna w życiu jest rodzina i miłość? O tym wszystkim Michel Moran opowiada po raz pierwszy tak szczerze i szczegółowo dziennikarzowi Pawłowi Lorochowi.[empik].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Makaron : my story! / Paweł Loroch ; [konsult. merytor. Ewa Ceborska-Scheiterbauer]. - Warszawa : Polska Izba Makaronu, 2011. - 96 s. : il. kolor. ; 21 cm.
Makaron w gwiazdorskiej odsłonie! W publikacji znalazły się najważniejsze i najciekawsze informacje o makaronie oraz przepisy popularnych polskich gwiazd, sportowców i dziennikarzy na ich ulubione dania z makaronem. Czytelnicy książki dowiedzą się m.in. jakie wartości odżywcze ma makaron, jak działa na organizm człowieka oraz dlaczego jest doskonałym źródłem energii i jednocześnie dobrze wpływa na nasz nastrój. Będą także mogli poznać siedem kryteriów profesjonalnej oceny jakości makaronu, poznać jego gatunki oraz nauczyć się go przyrządzać samodzielnie. Ponadto będą mogli zgłębić historię makaronu, a także poznać przepisy m.in. Kamilli Baar, Artura Barcisia, Kayah, Małgorzaty Kożuchowskiej, Agnieszki Maciąg, Marka Kamińskiego, Agaty Passent, Renaty Dancewicz, Pauliny Chylewskiej, Marioli Bojarskiej - Ferenc i Doroty Miśkiewicz. Książka wydana jest w ramach kampanii edukacyjnej "Makaron Rządzi Zdrowo", finansowanej z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej