Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Proza
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(1)
Filia nr 18
(1)
Autor
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(2)
Barone Caterina
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Montanari Angela
(1)
Obama Michelle (1964- )
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Steinka Izabela (1954- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura amerykańska
(1)
Temat
Kształcenie
(1)
Obama, Michelle (1964- )
(1)
Opakowania
(1)
Pierwsze damy
(1)
Rodzina
(1)
Sukces
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Gatunek
Cytaty
(1)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Rozwój osobisty
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Co w życiu ważne / Michelle Obama ; [tłumaczenie Agnieszka Błaszczak]. - Ożarów Mazowiecki ; Arti, 2019. - 192 strony ; 19 cm.
"Michelle Obama. Co w życiu ważne" to zbiór ponad 170 pełnych mądrości i afirmacji życia wypowiedzi Michelle Obamy na temat edukacji, równości, rodziny i związków, polityki, wiary w siebie i sukcesu. Jako Pierwsza Dama Stanów Zjednoczonych wykorzystała swoją pozycję do rozpowszechnienia swoich przekonań i pomocy innym. Inteligencja, hojność, siła, odwaga, pewność siebie i ciężka praca to cechy, które określają Michelle Obamę. Książka ta jest inspirującą propozycją, która pokazuje, czym powinniśmy się kierować i jak postępować, żeby żyć szczęśliwie i skupić się na tym, co w życiu jest naprawdę ważne.[lubimyczytac.pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Deklarację zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością uznaje się za jeden z najlepiej znanych oraz najbardziej spornych dokumentów odnoszących się do materiałów do opakowań dla produktów spożywczych. Od wielu lat to zagadnienie jest przedmiotem licznych dyskusji i polemik. Jednakże warto również zwrócić uwagę na inny aspekt i poddać go krytycznej analizie, a mianowicie zagadnienie przydatności technologicznej w przemyśle spożywczym. Biorąc pod uwagę przepisy unijne, niniejsze zagadnienie jest niezwykle istotne ze względu na bezpieczeństwo i legalne stosowanie pojemników dla żywności. Z drugiej strony brak jest dokładnej definicji przydatności technologicznej w obowiązujących obecnie przepisach czy standardach jakościowych, chociaż wspomina się o tym w literaturze naukowej. Ponadto niezbędne jest przeanalizowanie zagadnienia przydatności technologicznej z perspektywy różnych oddziałujących na nią czynników jak: skład chemiczny pojemników dla żywności czy materiałów będących z nią w kontakcie; klasyfikacja technologiczna pojemników; profil chemiczny pakowanej żywności; proces produkcji i pakowania; oraz zagadnienie właściwych procedur przechowywania materiałów do produkcji opakowań i pakowanych produktów. Niniejsza praca ma za zadanie przedstawić kilka praktycznych zastosowań w nawiązaniu do relacji między składem chemicznym materiałów do produkcji opakowań a przewidywalnym zachowaniem pojemników w „normalnych warunkach”. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej