144499
Book
In basket
Mazury na jeziorach i w kuchni / Waldemar Mierzwa, Mirosław Gworek. - Dąbrówno : Retman, 2020. - 263, [1] strona : ilustracje ; 25 cm.
(Moja Biblioteka Mazurska ; nr 35)
Publikacja składa się z dwóch części. Pierwsza część została poświęcona historii rybaczenia po 1945 roku oraz efektom zarządzania jeziorami na Mazurach po zakończeniu II wojny światowej. Druga część publikacji to swoista podróż kulinarna, w trakcie której czytelnik będzie miał okazję poznać tajniki przyrządzania ryb słodkowodnych. W ostatnim fragmencie publikacji autorzy prezentują charakterystykę poszczególnych gatunków ryb jeziornych i hodowlanych. Niezaprzeczalny atut publikacji stanowi bogaty materiał ilustracyjny oraz niezwykle ciekawe wspomnienia osób związanych z lokalnym rybaczeniem i kulturą kulinarną Mazur. [empik.com]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM-H (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. R (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM, (2 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Warmia i Mazury (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. WiM (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Wydano przy wsparciu finansowym Archiwum Państwowego w Olsztynie.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again