243751
Książka
W koszyku
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków. Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania. [lubimyczytac.pl]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej