244874
Książka
W koszyku
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa. "Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników. Dowiedz się, jak smakują: ikameshi sałatka z sashimi suszona ryba himono kwiaty wiśni w soli chawanmushi z małżami shoyu ramen Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii. Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Cuisine japonaise maison : 100 recettes, techniques et conseils pour cuisiner chez soi comme au Japon, 2021
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej, przedtytułowej i okładce także tytuł w piśmie japońskim.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej