Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(17)
Forma i typ
Książki
(17)
Publikacje dydaktyczne
(9)
Dostępność
dostępne
(16)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(17)
Autor
Myśliwiec Grzegorz (1955- )
(2)
Afonin Anatoliy
(1)
Bombera Zdzisław (1932- )
(1)
Chmiel Aleksy
(1)
Dobiegała-Korona Barbara
(1)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Dudkiewicz Danuta
(1)
Gaj Jerzy (1929-2016)
(1)
Gulczyński Mariusz (1928- )
(1)
Kirejczyk Edward
(1)
Maksimczuk Aleksander (1949- )
(1)
Małkiewicz Andrzej (1950- )
(1)
Małysz Jerzy (1931-2021)
(1)
Piotrkowski Kazimierz
(1)
Prystupa Mieczysław
(1)
Sarnowski Janusz
(1)
Sidorowicz Leszek
(1)
Sołtysiak Grzegorz (1961- )
(1)
Szczerbiński Henryk (1948- )
(1)
Telep Jerzy
(1)
Witkowski Czesław
(1)
Zimny Janusz
(1)
Zięba Stanisław
(1)
Świątkowski Marek
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(14)
Kraj wydania
Polska
(17)
Język
polski
(17)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(9)
Temat
Turystyka
(4)
Etyka zawodowa
(2)
Unia Europejska
(2)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Biotechnologia
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarka
(1)
Gospodarka oparta na wiedzy
(1)
Handel zagraniczny
(1)
Hotelarstwo
(1)
Korupcja
(1)
Marketing terytorialny
(1)
Nieruchomości
(1)
Organizmy transgeniczne
(1)
Partie polityczne
(1)
Plagiat
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przedsiębiorstwo turystyczne
(1)
Przedsiębiorstwo wielonarodowe
(1)
Przejścia graniczne
(1)
Straż graniczna
(1)
Służba celna
(1)
Zarządzanie
(1)
Temat: czas
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(9)
Materiały konferencyjne
(1)
17 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Treść : Rozdział I Nauka ekonomiki turystyki i rekreacji (Przedmiot ekonomika turystyki i rekreacji, Istota i hierarchia potrzeb ludzkich, Potrzeby turystyczne i rekreacyjne, Rynek turystyczny, Źródła informacji o rynku turystycznym) ; Rozdział II Znaczenie gospodarki turystycznej dla rewitalizacji ; Rozdział III Rachunek satelitarny turystyki (Pojęcie rachunku satelitarnego, Istota RST, Zasady i sposób ustalenia popytu i podaży usług turystycznych w metodologii RST, Wartość dodana i "turystyczny" PKB, Zatrudnienie w gospodarce turystycznej, Wpływy podatkowe i dotacje związane z turystyką, Znaczenie RST w gospodarce turystycznej i kształceniu kadr tej branży) ; Rozdział IV Wspólne problemy polityki rozwoju i polityki turystycznej (Turystyka - dziedzina społeczno-ekonomiczna, Wpływ globalizacji na politykę turystyczną, Prawne i instytucjonalne regulacje problemów rozwojowych turystyki w Polsce, Potrzeba kształcenia ekonomicznego, Ekonomia w programach studiów) ; Rozdział V Innowacyjność w turystyce ; Rozdział VI Turystyka informacyjno-szkoleniowa czynnikiem konkurencyjności w nowoczesnej gospodarce ; Rozdział VII Normalizacja i certyfikacja w turystyce i hotelarstwie (Pojęcie normalizacji i certyfikacji , Systemy zarządzania jakością w gospodarce turystycznej, Normy podstawowe, Treść norm podstawowych, Normy wspomagające, Wdrożenie systemów zarządzania jakością w gospodarce turystycznej).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gastronomia / Piotr Dominik. - Warszawa : Almamer Szkoła Wyższa, cop. 2013. - 346 s. : il. ; 24 cm.
Spis treści : 1 Sektor usług gastronomicznych (Rola gastronomii w gospodarce rynkowej, System żywienia otwartego i zamkniętego, Produkt gastronomiczny, Podsystemy rynku usług gastronomicznych, Segmentacja w gastronomii , Usługi gastronomiczne w turystyce) ; 2 Zakład gastronomiczny (Rodzaje lokali gastronomicznych, Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego, Pomieszczenia zakładu gastronomicznego, Przystosowanie lokalu gastronomicznego do potrzeb osób niepełnosprawnych) ; 3 Wyposażenie zakładu gastronomicznego (Czynniki określające dobór maszyn i urządzeń w zakładzie gastronomicznym, Materiały stosowane w gastronomii, Urządzenia stosowane na zapleczu gastronomicznym) ; 4 Bezpieczeństwo produkcji gastronomicznej ; 5 Produkcja gastronomiczna (Etapy produkcji gastronomicznej, Metody obróbki termicznej, Przechowywanie i konserwacja żywności , Produkty żywnościowe wykorzystywane w gastronomii, Planowanie jadłospisów, Utrata wartości odżywczych żywności podczas obróbki wstępnej i cieplnej, Nowoczesne technologie w produkcji gastronomicznej) ; 6 Organizacja pracy w gastronomii (Stanowiska pracy w zakładzie gastronomicznym, Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, Etyka zawodowa, Zasady gościnności, Typy psychologiczne konsumentów, Obsługa konsumenta , Organizacja posiłków, Style obsługi, Potrawy i sposób ich serwowania, Napoje, Sposoby nakrycia stołu, Organizacja kolacji, Zasady ergonomii w gastronomii) ; 7 Marketing i finanse w gastronomii ; 8 Stan i rozwój polskiej gastronomii (Rys dziejów restauratorstwa i gastronomii na świecie i w Polsce, Popularność usług gastronomicznych w Polsce, Współczesne trendy w polskiej gastronomii , Systemy i marki gastronomiczne obecne na terenie Polski) ; 9 Kultura przedsiębiorstwa i obsługa klienta (Standaryzacja obsługi klienta, Casual - wszystko dla klienta, Rola odpowiednio przygotowanych pracowników w tworzeniu pozytywnego wizerunku firmy) ; 10 Rodzaje usług gastronomicznych (Usługi cateringowe, Przyjęcia okolicznościowe, Usługi gastronomiczne w środkach transportu, Usługi gastronomiczne w hotelach, Organizacja usług gastronomicznych w agroturystyce) ; 11 Uruchamianie lokali gastronomicznych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce autor w sposób przyjazny czytelnikowi opisuje: - podstawowe pojęcia etyczne i miejsce etyki zawodowej w świecie wartości; - relacje między firmą a organami władzy, główne patologie występujące w tym środowisku, korupcję; - relacje pracownik - firma. Analizuje fazy pozyskania pracownika dla firmy oraz relacje władz z firmą jako całością; - funkcjonowanie człowieka w organizacji, relacje z przełożonym, mobbing; - relacje firmy z klientem, etyczną promocję i reklamę; - relacje firmy z szeroko rozumianym otoczeniem, odpowiedzialność dostawcy, rzetelność pracy oraz dialog ze społeczeństwem; - relacje partnerów w biznesie, etykę negocjacji; - etyczne aspekty relacji mistrz - uczeń. Zamieszczone w rozdziałach przykłady w istotny sposób uatrakcyjniają lekturę, jednocześnie zmuszają czytelnika do samodzielnego myślenia, a wykładowcy dają możliwość przeprowadzenia dyskusji ze studentami. [dr Grzegorz Sołtysiak]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.7 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dzieje turystyki w Polsce / Jerzy Gaj. - Wyd. 2 rozszerz. - Warszawa : AlmaMer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2008. - 345 s. : il. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 84 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 103.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 36.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.8 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej