Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(2)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(2)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Planeta 11
(1)
Autor
Gellatley Juliet
(1)
Grontkowska Anna
(1)
Gębska Monika
(1)
Rekiel Anna
(1)
Rupowski Roman
(1)
Sońta Marcin
(1)
Wardle Tony (1939- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Zootechnika
(2)
Gospodarka
(1)
Mięso
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Psy
(1)
Wegetarianizm
(1)
Środowisko człowieka
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Psy rasowe : podręczna encyklopedia. - Bełchatów : "Fenix", [2016]. - 128 s. : il. kolor. ; 24 cm.
Książka stanie się idealnym przewodnikiem pomagającym poznać najciekawsze rasy psów, ale może służyć również jako piękny album z sylwetkami zwierząt. Obszerne opisy zadowolą spragnionych wiedzy o tych wspaniałych zwierzakach, z kolei przepiękne zdjęcia uszczęśliwią najmłodszych. Psy rasowe. Podręczna encyklopedia to idealna książka, której lektura sprawi przyjemność całej rodzinie.
Książka
W koszyku
"Milcząca arka" to wzruszajaca i pasjonująca książka napisana w formie autobiografii, przedstawia wiele nieznanych faktów oraz ujawnia polityczne oszustwa i sekrety przemysłu mięsnego. Wielu przedstawicieli biznesu mięsnohodowlanego nazwało autorkę "wrogiem publicznym nr 1".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Prawa zwierzat (1 egz.)
E-book
W koszyku
Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej