Form of Work
Książki
(109)
Poradniki i przewodniki
(94)
Proza
(9)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
Muzyka
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Status
available
(155)
unavailable
(48)
unknown
(13)
only on-site
(1)
Branch
Planeta 11
(37)
Filia nr 2
(8)
Filia nr 4
(8)
Filia nr 5
(13)
Filia nr 6
(20)
Filia nr 9
(32)
Filia nr 10
(16)
Filia nr 12
(10)
Filia nr 13
(45)
Filia nr 15
(12)
Filia nr 16
(5)
Filia nr 18
(10)
Filia nr 10 - podr.
(1)
Author
Makarowska Magdalena
(7)
Dąbrowska Beata Anna
(4)
Dąbrowska Ewa (internista)
(4)
Pawlikowska Beata (1965- )
(4)
Zaremba Marek (dietetyk)
(4)
Bosacka Katarzyna
(3)
Lewandowska Anna (1988- )
(3)
Szaciłło Karolina
(3)
Szaciłło Maciej
(3)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Borkowska Paulina (dietetyk)
(2)
Greger Michael H
(2)
Głowińska Anita
(2)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(2)
Mosley Michael (1957- )
(2)
Musiałowska Dominika (dziennikarz)
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Pająk Agnieszka (dietetyk)
(2)
Poznańska Anna Manna
(2)
Żak Aleksandra
(2)
Ahlgren Maria
(1)
Amen Daniel G. (1954- )
(1)
Amen Tana (1968- )
(1)
Androsiuk Ewa
(1)
Bailey Clare
(1)
Bartnicka Anna (nauki medyczne)
(1)
Bigoś Monika
(1)
Bojarska-Ferenc Mariola
(1)
Borkowska-Mękarska Katarzyna
(1)
Bronikowska Paulina
(1)
Brown Edgar
(1)
Brzegowy Maria
(1)
Bueβ-Kovács Heike
(1)
Bąkowska Marta
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Cabot Sandra (1952- )
(1)
Carmichael Duncan
(1)
Chopra Deepak (1946- )
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Cieślowska Beata
(1)
Cieślowska Patrycja
(1)
Ciołkiewicz Natalia Pola
(1)
Cook Kate (1962- )
(1)
Córcoles Raquel (1986- )
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna
(1)
Day Jane Ann
(1)
Day John D
(1)
Delecroix Jean-Marie (1947- )
(1)
Doyle William (1942- )
(1)
Drews-Raczewska Katarzyna
(1)
Dronka-Skrzypczak Joanna
(1)
Eidenberg Adamo Lina
(1)
Fontana Martina (1967- )
(1)
Frazier Karen
(1)
Gałęcka Mirosława
(1)
Gembacka Magdalena
(1)
Goździalska Monika (1980- )
(1)
Grigore Adina (1984- )
(1)
Grotowicz Wiktor (1958- )
(1)
Gruca Magdalena (pedagog)
(1)
Guziak Maria Goretti
(1)
Górecka Dominika
(1)
Górnaś Wojciech
(1)
Gąsowska Anna (tłumacz)
(1)
Hart Jolene
(1)
Hermann Danièle
(1)
Jaworska Dorota
(1)
Kaczmarek Magdalena
(1)
Karnas Leszek
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kelley Jess Higgins
(1)
Knopek Natalia
(1)
Kot Marcin
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kołodziej Katarzyna (ilustratorka)
(1)
LaPlante Matthew
(1)
Levinovitz Alan
(1)
Lewandowska Marta
(1)
Lewandowska Marta (tłumacz)
(1)
Luboński Paweł
(1)
Machałowska Marta
(1)
Maciejewska-Cebulak Magdalena
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Macińska Magdalena
(1)
Madejski Radosław
(1)
Makaruk Katarzyna
(1)
Malcherek Monika
(1)
Mazur Maria
(1)
Mazzola Valentina
(1)
Maćkowiak Maciej (ilustrator)
(1)
Michaels Jillian (1974- )
(1)
Michalak Agata (1987- )
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Michalski Oskar
(1)
Michałowska-Gabrych Iwona (1970- )
(1)
Michels Karin B
(1)
Mikołajek Irena
(1)
Mizera Justyna
(1)
Morawska Dorota
(1)
Year
2020 - 2020
(6)
2010 - 2019
(102)
2000 - 2009
(3)
Time Period of Creation
2001-
(105)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
Country
Poland
(111)
Language
Polish
(109)
Audience Group
Dzieci
(13)
6-8 lat
(10)
9-13 lat
(5)
Rodzice
(5)
0-5 lat
(4)
Kobieta
(2)
Chorzy
(1)
Nauczanie początkowe
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(9)
Literatura włoska
(1)
Muzyka polska
(1)
Subject
Zdrowe odżywianie
(109)
Zdrowy styl życia
(19)
Odżywianie
(13)
Dietetyka
(11)
Potrawy dietetyczne
(11)
Choroba Hashimoto
(7)
Kobieta
(7)
Aktywność fizyczna
(6)
Dzieci
(6)
Insulinooporność
(5)
Żywność
(5)
Cukrzyca
(4)
Dieta oczyszczająca
(4)
Dieta owocowo-warzywna
(4)
Jakość żywności
(4)
Żywność prozdrowotna
(4)
Ajurweda
(3)
Jelita
(3)
Kobieta ciężarna
(3)
Potrawy dla dzieci
(3)
Dieta antyrakowa
(2)
Dieta lecznicza
(2)
Długowieczność
(2)
Głodówka lecznicza
(2)
Higiena
(2)
Higiena psychiczna
(2)
Joga
(2)
Kicia Kocia
(2)
Kucharstwo
(2)
Leczenie
(2)
Metabolizm
(2)
Mikrobiom człowieka
(2)
Mózg
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Odchudzanie
(2)
Potrawy jarskie
(2)
Profilaktyka onkologiczna
(2)
Samopoznanie
(2)
Skóra (anatomia)
(2)
Starzenie się
(2)
Stres
(2)
Styl życia
(2)
Warzywa
(2)
Wpływ na zdrowie
(2)
Zachowania prozdrowotne
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Atrakcyjność fizyczna
(1)
Biegi
(1)
Celebryci
(1)
Choroby autoimmunologiczne
(1)
Choroby serca
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Chorzy na Hashimoto
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Chłopcy
(1)
Cukier
(1)
Czosnek
(1)
Dieta
(1)
Dieta LCHF
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta cukrzycowa
(1)
Dieta metaboliczna
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dziecko
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Ekologia
(1)
Fenek
(1)
Fermentacja
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Fryzury damskie
(1)
Gimnastyka
(1)
Gimnastyka kobieca
(1)
Globalne ocieplenie
(1)
Goździalska, Monika
(1)
Gry i zabawy dziecięce
(1)
Hormony
(1)
Jakość życia
(1)
Kasza jaglana
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kosmetyka
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Macierzyństwo
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Menopauza
(1)
Metody aktywizujące (pedagogika)
(1)
Moda damska
(1)
Młodość
(1)
Nadwaga
(1)
Nowotwór piersi
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Odporność
(1)
Opieka okołoporodowa
(1)
Osoby w wieku średnim
(1)
Piersi
(1)
Piękno
(1)
Poczucie własnej wartości
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Połóg
(1)
Subject: time
2001-
(4)
1901-2000
(2)
1989-2000
(1)
Subject: place
Chiny
(1)
Japonia
(1)
Polska
(1)
Genre/Form
Poradnik
(81)
Przepisy kulinarne
(48)
Publikacja bogato ilustrowana
(15)
Książka kucharska
(11)
Opracowanie
(7)
Opowiadania i nowele
(6)
Powieść
(2)
Publicystyka
(2)
Muzyka dla dzieci
(1)
Muzyka rozrywkowa
(1)
Pieśń i piosenka
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Publikacje brajlowskie
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Wiersze
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(65)
Kulinaria
(49)
Styl życia, moda i uroda
(26)
Psychologia
(4)
Rozwój osobisty
(4)
Chemia
(1)
Dom i ogród
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
112 results Filter
Book
In basket
Czym jest piramida żywieniowa? Do czego służą witaminy? Co to są kalorie? Czy warto jeść warzywa i owoce? Jeśli nurtują cię podobne pytania, to świetnie trafiłeś! Książka „Jak to działa? Wiem, co jem” zawiera odpowiedzi na kilkadziesiąt pytań dotyczących zdrowego odżywiania. W sposób jasny i prosty wyjaśniamy to, co z pozoru skomplikowane. Pomagają w tym zabawne ilustracje. „Jak to działa? Wiem, co jem” to kopalnia odpowiedzi na arcytrudne pytania!
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Authority data
Zdrowe odżywianie (hasło przedmiotowe)
zob. też Dieta genotypowa (hasło przedmiotowe) ; Dietetycy i żywieniowcy (hasło przedmiotowe) ; Dietetyka (hasło przedmiotowe) ; Jedzenie (czynność) (hasło przedmiotowe) ; Normy żywienia (hasło przedmiotowe) ; Odżywianie (hasło przedmiotowe) ; Slow food (hasło przedmiotowe) ; Zwyczaje żywieniowe (hasło przedmiotowe) ; Żywność prozdrowotna (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dieta prawidłowa ; Prawidłowa dieta ; Racjonalne odżywianie ; Racjonalne żywienie ; Zdrowe żywienie
Book
In basket
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; cz. 3)
Zakochany Tęgomir Tłuszcz postanawia schudnąć dla dziewczyny, lecz nie ma pojęcia jak się do tego zabrać. Z pomocą przyjdą mu przyjaciele i jeszcze ktoś z blond lokami. Czy teraz Olivia poczuje miłość do niego? I czy uda mu się w końcu dorwać tego rudego? "Walenty i spółka budują piramidę" to trzecia część serii kryminalno-dietetycznej. Tym razem bohaterowie zbudują piramidę zdrowego żywienia i odkryją właściwe proporcje zdrowej diety. [empik.com]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Op (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. P (1 egz.)
Book
In basket
Czosnek dobry na wszystko / Edgar Brown. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza "Aba", copyright 2007. - 133, [1] strona ; 21 cm.
(Źródło Życia i Zdrowia)
Wszyscy musimy wziąć odpowiedzialność za nasze własne zdrowie. Aby zapobiec gromadzeniu się cholesterolu w organizmie i formowaniu się skrzepów krwi, które w końcu prowadzą do zawałów serca i zablokowania naczyń krwionośnych w innych miejscach ciała, musimy przyjąć zdroworozsądkowe podejście i stoczyć walkę z pewnymi nawykami i wierzeniami, które nie są dla nas dobre. Korzyści wynikające z regularnego wykonywania ćwiczeń, zaprzestania palenia, rozsądnej diety są dobrze znane. Ale teraz mamy nową broń - regularne spożywanie czosnku i cebuli. [empik]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
Book
In basket
Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać się do gotowych diet teraz po prostu zaczniesz się zdrowo odżywiać. Z naszego poradnika dowiesz się wszystkiego o 200 najważniejszych produktach, po które sięgasz każdego dnia. A jeśli znajdą się wśród nich takie, które do tej pory gościły na twoim stole raczej sporadycznie, przekonasz się, dlaczego warto jadać je częściej. Bo to jest właśnie klucz do zdrowego odżywiania – wiedzieć, dlaczego coś jest dla nas dobre i dlaczego niektóre pokarmy są złe. Poznaj więc wartości odżywcze i właściwości lecznicze poszczególnych produktów spożywczych, zrozum działanie zawartych w nich cennych substancji, sprawdź szybko ich wartość kaloryczną, zawartość tłuszczów, białka i węglowodowanów, indeks glikemiczny czy wskaźnik zakwaszania organizmu (PRAL) – wszystkie informacje podane są w oparciu o najnowsze wyniki badań naukowych. Dzięki tej książce zaczniesz w optymalny sposób łączyć produkty w potrawach i będziesz je bezbłędnie przygotowywać i przechowywać. Nauczysz się również wybierać z oferty sklepów produkty najświeższe i najwyższej jakości, które w cale nie muszą być drogie. W szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji pomaga wygodne uporządkowanie produktów w większych grupach, takich jak produkty mleczne, mięso i jajka czy rośliny przyprawowe, a także szczegółowy indeks. Trudniejsze terminy pojawiające się w tekście zostały objaśnione w słowniku na końcu książki. Zdrowie rzeczywiście zaczyna się na talerzu, a zdrowe odżywianie wcale nie jest trudne! [empik]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Book
In basket
Uwolnij się od poczucia winy i zacznij na nowo cieszyć się tym, co jesz. Cała prawda o soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach... i modnym ostatnio glutenie. Nareszcie rozprawiamy się z żywieniowymi demonami współczesnego świata. Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania. Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie. Pamiętacie czasy, kiedy najgroźniejszym wrogiem było masło? A teraz wróciło do łask. Może pamiętacie, że dieta Atkinsa kiedyś cieszyła się popularnością, potem skazano ją na potępienie, a potem znów oczyszczono z zarzutów. Być może zastanawiacie się, czemu wszyscy wasi przyjaciele ograniczają spożycie soli albo stosują dietę jaskiniowca, a może nawet nosicie się z zamiarem odstawienia produktów zbożowych. Książka ta jest wybawieniem dla czytelników cierpiących na rozchwianie żywieniowe. Tak samo jak tysiąc lat temu naukowcy i lekarze wiedzą zdumiewająco mało o prawidłowym odżywianiu, chociaż Amerykanie wydają miliony dolarów i poświęcają mnóstwo czasu ulegając obsesji na punkcie zdrowego jedzenia. [swiatksiazki.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Książka adresowana jest do rodziców dzieci, które nie chcą jeść. Przybliża problemy, które mogą się pojawić w karmieniu noworodka, jak i dziecka w wieku kilku miesięcy. Niedobór pokarmu, kryzys laktacyjny, czy zaburzające żywienie problemy emocjonalne niemowlęcia i rodziców zostały dokładnie omówione, począwszy od przyczyn, a skończywszy na sposobach radzenia sobie z nimi. W kolejnych rozdziałach dowiadujemy się, jak ważne jest pierwsze karmienie piersią, jak wartościowe jest mleko matki, jak karmić piersią, a także jak rozpoznawać, kiedy dziecko jest głodne i tym samym karmić je dokładnie wtedy, kiedy tego potrzebuje - oraz co się dzieje, kiedy tego nie przestrzegamy. Następnie omówione jest żywienie dziecka w pierwszym półroczu życia, w okresie buntu dwulatka, a później w wieku przedszkolnym i szkolnym. Autorka zwraca uwagę na to, że każdy etap rozwoju generuje inne wyzwania - odstawienie od piersi, rozszerzanie diety, pobyt w przedszkolu z dala od rodziców czy rzeczywistość szkolna. Poszczególne rozdziały pokazują wpływ nowych umiejętności rozwojowych, zmian otoczenia oraz problemów zdrowotnych na sposób odżywiania dziecka. Podpowiadają, jak opanować tego rodzaju kłopoty.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. Małe dziecko (1 egz.)
Book
In basket
Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce "Wściekły kucharz" nie dasz się już nabrać na żadną żywieniową modę i zaczniesz jeść normalnie. "Wściekły kucharz" to popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych napisane w wyjątkowo złośliwy sposób. Autor rozprawia się w nim m.in. z olejem kokosowym, dietą paleo czy superfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z modnych blogerów, kucharzy celebrytów i nas samych, którzy dajemy sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Nie trafimy. Za to damy zarobić tym, którzy za modami stoją. [empik.com]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Diety (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 612/613 (1 egz.)
Book
In basket
Kucharz Zdrowomir pomaga dzieciom w nabraniu dobrych nawyków żywieniowych. Opowiada, jak układać jadłospis, czego należy jeść najwięcej, czego mniej, a jakich potraw unikać, aby być silnym i zdrowym.
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 6 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
W związku z remontem Filia 12 nieczynna do 15 października
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Zdrowe przekąski, krecia mapa, prezent dla mamyu, owadzie poidełka, szmaciana torba, gliniane miski... Czy to wszystko dotyczy przyrody? Przeczytajcie tę książkę i przekonajcie się sami.
This item is available in 4 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. MAŁY PRZYRODNIK (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. N (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. Ne/Przyroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. N (1 egz.)
Book
In basket
Walenty i spółka / Monika Oworuszko ; ilustracje Małgorzata Banaś-Domińska. - Warszawa : Wydawnictwo Mobuki, [2015]. - 53, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; cz. 1)
Na zwyczajnym osiedlu stoi sobie sklep spożywczy, a w tym sklepie mieszkają Walenty Węglowodan, Tęgomir Tłuszcz i Błażej Białko. Choć każdy ma swoje Królestwo, wiodą całkiem zwyczajny żywot. Pewnego dnia z niespodziewaną wizytą zjawia się mężczyzna z czarnym wąsem. Z czarnej teczki wyjmuje szkło powiększające i notes. Odtąd życie Walentego i jego przyjaciół nie będzie już takie jak wcześniej... [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. D (1 egz.)
Book
In basket
Dbanie o piękno i zdrowie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! Przekonaj się na własnej skórze, jak bazylia, mięta i pietruszka potrafią rozświetlić cerę. Jedz gruszki ze skórką, a pozbędziesz się toksyn i zyskasz talię osy. Na początku dnia zamiast espresso dodaj sobie energii, jedząc świeże awokado lub garść orzechów, a wieczorem zrelaksuj się, przegryzając pistacje i figi. Eat Pretty to nowy, rewolucyjny sposób na piękno, zdrowie i szczęście. Nie szukaj daleko - wszystko, czego potrzebujesz, prawdopodobnie masz już w domu. Nie czekaj na specjalną okazję - zacznij już dzisiaj. Podaruj sobie kilka minut każdego dnia. I przekonaj się, jak bardzo „piękne jedzenie” może zmienić twoje życie. Bądź najpiękniejszą wersją siebie. [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Book
In basket
Sztuka dobrego życia / Mariola Bojarska-Ferenc. - Warszawa : Firma Księgarska Olesiejuk, copyright 2012. - 437, [1] strona : ilustracje ; 25 cm.
Znana propagatorka zdrowego stylu życia próbuje przybliżyć czytelnikom filozofię wellness, czyli dobrego życia. To znacznie więcej niż właściwa dieta i porcja ruchu, masaże i wizyty w spa. Podpowiada, co zrobić, by poczuć się pewniej i osiągnąć sukces na różnych płaszczyznach życia : zawodowej, prywatnej, emocjonalnej, finansowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Book
In basket
(Wademekum)
W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne właściwości. Książka zawiera opisy ponad 40 produktów – pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w konkretnych przepisach. [www.lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Book
In basket
Kontynuacja międzynarodowego bestsellera "Jak nie umrzeć przedwcześnie" autorstwa uznanego specjalisty z zakresu zdrowego odżywiania doktora Michaela Gregera. Autor udowadnia, że wielu chorób można uniknąć lub odwrócić ich postęp za pomocą diety opartej o produkty roślinne. Tym razem poza prezentacją naukowych dowodów na jej skuteczność Greger spełnia prośby swoich czytelników i przedstawia ponad 100 praktycznych, bogato ilustrowanych przepisów na pyszne dania, przekąski i napoje. Wszystkie zawierają składniki z Codziennego Tuzina – listy najzdrowszych produktów stworzonej przez autora. "Jak nie umrzeć przedwcześnie. Przepisy" to pozycja obowiązkowa nie tylko dla wielbicieli diety roślinnej, ale wszystkich, którzy chcą cieszyć się lepszym zdrowiem i dłuższym życiem. [nota wydawcy]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Kuchnia - Wege (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Terapia pijawkami, joga, upuszczanie krwi - to tylko niektóre naturalne metody leczenia, teraz docenione i stosowane także przez lekarzy. Profesor Klinicznej Medycyny Naturalnej Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce przedstawia, jak przy pomocy naturalnych metod skutecznie leczyć najczęstsze choroby endemiczne, w tym: nadciśnienie, cukrzycę czy zwyrodnienie stawów. Autor wyjaśnia, dlaczego powinniśmy korzystać z osiągnięć medycyny naturalnej, ale jednocześnie nie przekreślać dokonań medycyny konwencjonalnej. Wielokrotnie podkreśla, że nie chodzi o separację, lecz o integrację i kompilację osiągnięć techniki, oraz tego, co możemy zaczerpać z natury. Bo właśnie dzięki takiemu kompleksowemu podejściu tysiące pacjentów rocznie zostaje wyleczonych. [empik.com]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Book
In basket
Od otyłości do świetnej formy - opowieść o Kubie, zwanym Rudzikiem, który z małego grubaska uwielbiającego słodycze i fast foody stał się szczupłym, wysportowanym i aktywnym chłopcem. [gandalf].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Op (1 egz.)
Book
In basket
Oto kolejny poradnik niekwestionowanego autorytetu - specjalistki w dziedzinie zdrowego żywienia, emocjonalnego i fizycznego głodu - Doreen Virtue, autorki książek -Anielska dieta oraz Uzdrawianie duszy i ciała. Jej najnowsza książka Zachcianki pod kontrolą. Jak opanować pokusę jedzenia? adresowana jest do wszystkich, którzy nałogowo objadają się i mają problemy z nadwagą. Do tych, u których przyczyna pojawiania się głodu nie leży w naturze fizycznej, ale ma swoje źródło w sferze emocjonalnej. W końcu do tych, których w jednej chwili chwyta przemożna chęć zjedzenia określonego pokarmu i nijak nie są w stanie zwalczyć w sobie tej zachcianki. W grupie tych produktów najczęściej występują: czekolada, ciasta, ciasteczka, chipsy, lody albo słone czy pikantne przekąski. Jednak zjedzenie tego, na co się ma ochotę, nie rozwiąże problemu, który się za tym kryje. Tylko umiejętne interpretowanie zachcianek jedzeniowych pozwoli opanować pokusę jedzenia. Takie rozwiązania i gotowe afirmacje do zwalczania zachcianek daje właśnie Doreen Virtue. Dzięki niej uzdrowisz swoje emocje - strach, wstyd, gniew i napięcie, które manifestują się w formie zachcianek. [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Book
In basket
Smakoterapia : kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru / Iwona Zasuwa. - Warszawa : Edipresse Książki, copyright 2017. - 351, [1] strona : fotografie ; 24 cm.
Zdrowie zaczyna się na talerzu. Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych, a dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna dla ciebie, jeśli chcesz się odzywiać świadomie i cieszyć zdrowiem- zarówno jesli jesteś wszystkożercą, jak i wegetwrianinem lub weganinem czy alergikiem albo po prostu lubisz dobrze i zdrowo zjeść. Na pewno znajdziesz tu coś dla ciebie... [nota wydawcy]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Kuchnia - Wege (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Book
In basket
Każdy wie, że najlepszą receptą na życie w zdrowiu jest aktywność fizyczna i właściwe odżywianie. Poradnik pokaże dzieciom, jak dbać o to, aby każdego dnia dostarczać organizmowi składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju. Wyjaśni, czym są białka, węglowodany, tłuszcze i witaminy, wskaże, w jakich produktach ich szukać, oraz podpowie, jak zastąpić śmieciowe jedzenie zdrowymi i pysznymi przekąskami. [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again