Form of Work
Książki
(90)
Poradniki i przewodniki
(77)
Proza
(8)
Publikacje popularnonaukowe
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(2)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Muzyka
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Status
available
(95)
unavailable
(78)
unknown
(7)
only on-site
(1)
Branch
Planeta 11
(30)
Filia nr 2
(6)
Filia nr 4
(7)
Filia nr 5
(8)
Filia nr 6
(20)
Filia nr 9
(26)
Filia nr 10
(16)
Filia nr 12
(8)
Filia nr 13
(35)
Filia nr 15
(11)
Filia nr 16
(5)
Filia nr 18
(8)
Filia nr 10 - podr.
(1)
Author
Makarowska Magdalena
(6)
Pawlikowska Beata (1965- )
(4)
Zaremba Marek (dietetyk)
(4)
Bosacka Katarzyna
(3)
Dąbrowska Beata Anna
(3)
Dąbrowska Ewa (internista)
(3)
Szaciłło Karolina
(3)
Szaciłło Maciej
(3)
Banaś-Domińska Małgorzata
(2)
Borkowska Paulina (dietetyk)
(2)
Greger Michael H
(2)
Głowińska Anita
(2)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(2)
Lewandowska Anna (1988- )
(2)
Mosley Michael (1957- )
(2)
Musiałowska Dominika (dziennikarz)
(2)
Oworuszko Monika
(2)
Pająk Agnieszka (dietetyk)
(2)
Żak Aleksandra
(2)
Achilleos Antonis
(1)
Ahlgren Maria
(1)
Amen Daniel G. (1954- )
(1)
Amen Tana (1968- )
(1)
Androsiuk Ewa
(1)
Bailey Clare
(1)
Bartnicka Anna (nauki medyczne)
(1)
Bigoś Monika
(1)
Bojarska-Ferenc Mariola
(1)
Borkowska-Mękarska Katarzyna
(1)
Bronikowska Paulina
(1)
Brown Edgar
(1)
Brzegowy Maria
(1)
Bueβ-Kovács Heike
(1)
Bąkowska Marta
(1)
Błażejewska-Stuhr Katarzyna
(1)
Cabot Sandra (1952- )
(1)
Carmichael Duncan
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Cieślowska Beata
(1)
Cieślowska Patrycja
(1)
Cook Kate (1962- )
(1)
Córcoles Raquel (1986- )
(1)
Daniel-Schuwald Grażyna
(1)
Day Jane Ann
(1)
Day John D
(1)
Delecroix Jean-Marie (1947- )
(1)
Doyle William (1942- )
(1)
Drews-Raczewska Katarzyna
(1)
Dronka-Skrzypczak Joanna
(1)
Eidenberg Adamo Lina
(1)
Fontana Martina (1967- )
(1)
Frazier Karen
(1)
Gałęcka Mirosława
(1)
Gembacka Magdalena
(1)
Goździalska Monika (1980- )
(1)
Grigore Adina (1984- )
(1)
Grotowicz Wiktor (1958- )
(1)
Gruca Magdalena (pedagog)
(1)
Górecka Dominika
(1)
Gąsowska Anna (tłumacz)
(1)
Hermann Danièle
(1)
Kaczmarek Magdalena
(1)
Karnas Leszek
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kelley Jess Higgins
(1)
Kot Marcin
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kołodziej Katarzyna (ilustratorka)
(1)
LaPlante Matthew
(1)
Lewandowska Marta
(1)
Lewandowska Marta (tłumacz)
(1)
Luboński Paweł
(1)
Machałowska Marta
(1)
Maciejewska-Cebulak Magdalena
(1)
Macińska Magdalena
(1)
Makaruk Katarzyna
(1)
Malcherek Monika
(1)
Mazur Maria
(1)
Mazzola Valentina
(1)
Maćkowiak Maciej (ilustrator)
(1)
Michalak Agata (1987- )
(1)
Michalsen Andreas
(1)
Michalski Oskar
(1)
Michałowska-Gabrych Iwona (1970- )
(1)
Michels Karin B
(1)
Mikołajek Irena
(1)
Morawska Dorota
(1)
Moriyama Naomi
(1)
Musiałowska Dominika
(1)
Muss Claus (1956- )
(1)
Muszyńska-Rosłan Katarzyna
(1)
Napier Kristine
(1)
Naszkowska Krystyna
(1)
Oberbeil Klaus (1935- )
(1)
Ostrowicka Beata (1966- )
(1)
Pająk Zofia
(1)
Paturej Aleksandra
(1)
Pedre Vincent
(1)
Piórkowski Dariusz (1976- )
(1)
Year
2010 - 2019
(89)
2000 - 2009
(4)
Time Period of Creation
2001-
(87)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
Country
Poland
(92)
Language
Polish
(91)
unknown (0 1)
(1)
Audience Group
Dzieci
(12)
6-8 lat
(9)
Rodzice
(5)
0-5 lat
(4)
9-13 lat
(4)
Kobieta
(2)
Chorzy
(1)
Nauczanie początkowe
(1)
Proza
(1)
Demographic Group
Literatura polska
(9)
Literatura włoska
(1)
Muzyka polska
(1)
Subject
Zdrowe odżywianie
(90)
Zdrowy styl życia
(17)
Potrawy dietetyczne
(11)
Odżywianie
(9)
Dietetyka
(8)
Choroba Hashimoto
(7)
Kobieta
(7)
Aktywność fizyczna
(5)
Dzieci
(5)
Insulinooporność
(5)
Cukrzyca
(4)
Żywność
(4)
Żywność prozdrowotna
(4)
Ajurweda
(3)
Dieta oczyszczająca
(3)
Dieta owocowo-warzywna
(3)
Długowieczność
(3)
Jelita
(3)
Potrawy dla dzieci
(3)
Dieta antyrakowa
(2)
Dieta lecznicza
(2)
Higiena
(2)
Higiena psychiczna
(2)
Jakość żywności
(2)
Kicia Kocia
(2)
Kucharstwo
(2)
Leczenie
(2)
Metabolizm
(2)
Mikrobiom człowieka
(2)
Mózg
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Odchudzanie
(2)
Profilaktyka onkologiczna
(2)
Samopoznanie
(2)
Skóra (anatomia)
(2)
Starzenie się
(2)
Stres
(2)
Zachowania prozdrowotne
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Biegi
(1)
Celebryci
(1)
Choroby autoimmunologiczne
(1)
Choroby serca
(1)
Choroby tarczycy
(1)
Chorzy na Hashimoto
(1)
Chorzy na nowotwory
(1)
Chłopcy
(1)
Cukier
(1)
Czosnek
(1)
Dieta
(1)
Dieta LCHF
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Dieta bezmleczna
(1)
Dieta metaboliczna
(1)
Dziecko
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Ekologia
(1)
Fenek
(1)
Fermentacja
(1)
Flora bakteryjna jelit
(1)
Fryzury damskie
(1)
Gimnastyka
(1)
Gimnastyka kobieca
(1)
Globalne ocieplenie
(1)
Goździalska, Monika
(1)
Gry i zabawy dziecięce
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Hormony
(1)
Jakość życia
(1)
Kasza jaglana
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kobieta ciężarna
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Macierzyństwo
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Metody aktywizujące (pedagogika)
(1)
Moda damska
(1)
Nadwaga
(1)
Nowotwór piersi
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Odporność
(1)
Opieka okołoporodowa
(1)
Osoby w wieku średnim
(1)
Piersi
(1)
Poczucie własnej wartości
(1)
Posiłki (jedzenie)
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Połóg
(1)
Produkty ekologiczne
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyroda
(1)
Radzenie sobie ze stresem
(1)
Rak
(1)
Rak (choroba)
(1)
Rezyliencja
(1)
Rodzina
(1)
Rolnictwo
(1)
Samoakceptacja
(1)
Subject: time
2001-
(4)
1901-2000
(2)
1989-2000
(1)
Subject: place
Chiny
(1)
Japonia
(1)
Polska
(1)
Genre/Form
Poradnik
(66)
Przepisy kulinarne
(42)
Publikacja bogato ilustrowana
(12)
Książka kucharska
(6)
Opowiadania i nowele
(6)
Opracowanie
(4)
Powieść
(2)
Publicystyka
(2)
Muzyka dla dzieci
(1)
Muzyka rozrywkowa
(1)
Pieśń i piosenka
(1)
Powieść obyczajowa
(1)
Publikacje brajlowskie
(1)
Publikacje dla dzieci
(1)
Wiersze
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(52)
Kulinaria
(44)
Styl życia, moda i uroda
(21)
Psychologia
(4)
Rozwój osobisty
(2)
Dom i ogród
(1)
Edukacja i pedagogika
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
94 results Filter
Book
In basket
Czym jest piramida żywieniowa? Do czego służą witaminy? Co to są kalorie? Czy warto jeść warzywa i owoce? Jeśli nurtują cię podobne pytania, to świetnie trafiłeś! Książka „Jak to działa? Wiem, co jem” zawiera odpowiedzi na kilkadziesiąt pytań dotyczących zdrowego odżywiania. W sposób jasny i prosty wyjaśniamy to, co z pozoru skomplikowane. Pomagają w tym zabawne ilustracje. „Jak to działa? Wiem, co jem” to kopalnia odpowiedzi na arcytrudne pytania!
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Authority data
Zdrowe odżywianie (hasło przedmiotowe)
zob. też Dieta genotypowa (hasło przedmiotowe) ; Dietetycy i żywieniowcy (hasło przedmiotowe) ; Dietetyka (hasło przedmiotowe) ; Jedzenie (czynność) (hasło przedmiotowe) ; Normy żywienia (hasło przedmiotowe) ; Odżywianie (hasło przedmiotowe) ; Slow food (hasło przedmiotowe) ; Zwyczaje żywieniowe (hasło przedmiotowe) ; Żywność prozdrowotna (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dieta prawidłowa ; Prawidłowa dieta ; Racjonalne odżywianie ; Racjonalne żywienie ; Zdrowe żywienie
Book
In basket
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; cz. 3)
Zakochany Tęgomir Tłuszcz postanawia schudnąć dla dziewczyny, lecz nie ma pojęcia jak się do tego zabrać. Z pomocą przyjdą mu przyjaciele i jeszcze ktoś z blond lokami. Czy teraz Olivia poczuje miłość do niego? I czy uda mu się w końcu dorwać tego rudego? "Walenty i spółka budują piramidę" to trzecia część serii kryminalno-dietetycznej. Tym razem bohaterowie zbudują piramidę zdrowego żywienia i odkryją właściwe proporcje zdrowej diety. [empik.com]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Op (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. P (1 egz.)
Book
In basket
Czosnek dobry na wszystko / Edgar Brown. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza "Aba", copyright 2007. - 133, [1] strona ; 21 cm.
(Źródło Życia i Zdrowia)
Wszyscy musimy wziąć odpowiedzialność za nasze własne zdrowie. Aby zapobiec gromadzeniu się cholesterolu w organizmie i formowaniu się skrzepów krwi, które w końcu prowadzą do zawałów serca i zablokowania naczyń krwionośnych w innych miejscach ciała, musimy przyjąć zdroworozsądkowe podejście i stoczyć walkę z pewnymi nawykami i wierzeniami, które nie są dla nas dobre. Korzyści wynikające z regularnego wykonywania ćwiczeń, zaprzestania palenia, rozsądnej diety są dobrze znane. Ale teraz mamy nową broń - regularne spożywanie czosnku i cebuli. [empik]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
Book
In basket
Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Próbujesz dobrać odpowiedni dla siebie plan żywieniowy, ale ciągle nie możesz znaleźć takiego, który byłby rzeczywiście zdrowy i jednocześnie dobrze wpasowałby się w twoje gusta kulinarne? Najprawdopodobniej ta książka pomoże ci rozwiązać ten problem. Zamiast dopasowywać się do gotowych diet teraz po prostu zaczniesz się zdrowo odżywiać. Z naszego poradnika dowiesz się wszystkiego o 200 najważniejszych produktach, po które sięgasz każdego dnia. A jeśli znajdą się wśród nich takie, które do tej pory gościły na twoim stole raczej sporadycznie, przekonasz się, dlaczego warto jadać je częściej. Bo to jest właśnie klucz do zdrowego odżywiania – wiedzieć, dlaczego coś jest dla nas dobre i dlaczego niektóre pokarmy są złe. Poznaj więc wartości odżywcze i właściwości lecznicze poszczególnych produktów spożywczych, zrozum działanie zawartych w nich cennych substancji, sprawdź szybko ich wartość kaloryczną, zawartość tłuszczów, białka i węglowodowanów, indeks glikemiczny czy wskaźnik zakwaszania organizmu (PRAL) – wszystkie informacje podane są w oparciu o najnowsze wyniki badań naukowych. Dzięki tej książce zaczniesz w optymalny sposób łączyć produkty w potrawach i będziesz je bezbłędnie przygotowywać i przechowywać. Nauczysz się również wybierać z oferty sklepów produkty najświeższe i najwyższej jakości, które w cale nie muszą być drogie. W szybkim odnalezieniu potrzebnych informacji pomaga wygodne uporządkowanie produktów w większych grupach, takich jak produkty mleczne, mięso i jajka czy rośliny przyprawowe, a także szczegółowy indeks. Trudniejsze terminy pojawiające się w tekście zostały objaśnione w słowniku na końcu książki. Zdrowie rzeczywiście zaczyna się na talerzu, a zdrowe odżywianie wcale nie jest trudne! [empik]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 641 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 5.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Book
In basket
Książka adresowana jest do rodziców dzieci, które nie chcą jeść. Przybliża problemy, które mogą się pojawić w karmieniu noworodka, jak i dziecka w wieku kilku miesięcy. Niedobór pokarmu, kryzys laktacyjny, czy zaburzające żywienie problemy emocjonalne niemowlęcia i rodziców zostały dokładnie omówione, począwszy od przyczyn, a skończywszy na sposobach radzenia sobie z nimi. W kolejnych rozdziałach dowiadujemy się, jak ważne jest pierwsze karmienie piersią, jak wartościowe jest mleko matki, jak karmić piersią, a także jak rozpoznawać, kiedy dziecko jest głodne i tym samym karmić je dokładnie wtedy, kiedy tego potrzebuje - oraz co się dzieje, kiedy tego nie przestrzegamy. Następnie omówione jest żywienie dziecka w pierwszym półroczu życia, w okresie buntu dwulatka, a później w wieku przedszkolnym i szkolnym. Autorka zwraca uwagę na to, że każdy etap rozwoju generuje inne wyzwania - odstawienie od piersi, rozszerzanie diety, pobyt w przedszkolu z dala od rodziców czy rzeczywistość szkolna. Poszczególne rozdziały pokazują wpływ nowych umiejętności rozwojowych, zmian otoczenia oraz problemów zdrowotnych na sposób odżywiania dziecka. Podpowiadają, jak opanować tego rodzaju kłopoty.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Małe dziecko (1 egz.)
Book
In basket
Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce "Wściekły kucharz" nie dasz się już nabrać na żadną żywieniową modę i zaczniesz jeść normalnie. "Wściekły kucharz" to popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych napisane w wyjątkowo złośliwy sposób. Autor rozprawia się w nim m.in. z olejem kokosowym, dietą paleo czy superfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. W książce nie oszczędza nikogo. Szydzi z modnych blogerów, kucharzy celebrytów i nas samych, którzy dajemy sobie naiwnie wmówić, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Nie trafimy. Za to damy zarobić tym, którzy za modami stoją. [empik.com]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. Diety (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 612/613 (1 egz.)
Book
In basket
Kucharz Zdrowomir pomaga dzieciom w nabraniu dobrych nawyków żywieniowych. Opowiada, jak układać jadłospis, czego należy jeść najwięcej, czego mniej, a jakich potraw unikać, aby być silnym i zdrowym.
This item is available in 5 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 6 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Book
In basket
Zdrowe przekąski, krecia mapa, prezent dla mamyu, owadzie poidełka, szmaciana torba, gliniane miski... Czy to wszystko dotyczy przyrody? Przeczytajcie tę książkę i przekonajcie się sami.
This item is available in 4 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. MAŁY PRZYRODNIK (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. N (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Ne/Przyroda (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. N (1 egz.)
Book
In basket
Walenty i spółka / Monika Oworuszko ; ilustracje Małgorzata Banaś-Domińska. - Warszawa : Wydawnictwo Mobuki, [2015]. - 53, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
(Kryminał dietetyczny / Monika Oworuszko ; cz. 1)
Na zwyczajnym osiedlu stoi sobie sklep spożywczy, a w tym sklepie mieszkają Walenty Węglowodan, Tęgomir Tłuszcz i Błażej Białko. Choć każdy ma swoje Królestwo, wiodą całkiem zwyczajny żywot. Pewnego dnia z niespodziewaną wizytą zjawia się mężczyzna z czarnym wąsem. Z czarnej teczki wyjmuje szkło powiększające i notes. Odtąd życie Walentego i jego przyjaciół nie będzie już takie jak wcześniej... [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. D (1 egz.)
Book
In basket
Każdy wie, że najlepszą receptą na życie w zdrowiu jest aktywność fizyczna i właściwe odżywianie. Poradnik pokaże dzieciom, jak dbać o to, aby każdego dnia dostarczać organizmowi składników potrzebnych do prawidłowego rozwoju. Wyjaśni, czym są białka, węglowodany, tłuszcze i witaminy, wskaże, w jakich produktach ich szukać, oraz podpowie, jak zastąpić śmieciowe jedzenie zdrowymi i pysznymi przekąskami. [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie i uroda (1 egz.)
Book
In basket
Przystępna i aktualna książka napisana przez lekarza, który przekonuje, że możemy ustrzec się wielu poważnych chorób dzięki odpowiedniemu odżywianiu. Każdy z piętnastu rozdziałów poświęcony jest innej chorobie oraz zaskakująco prostym sposobom pozwalającym jej uniknąć. Autor omawia również dwanaście grup pokarmów, które powinniśmy wprowadzić do swojej codziennej diety, żeby czuć się lepiej i żyć dłużej. Wszystkie zalecenia doktora Gregera są poparte wieloletnimi badaniami. "Nieodpowiednia dieta to najpowszechniejsze źródło zachorowań. Choroba wieńcowa, rak płuc, astma, udar mózgu, nowotowry jelita grubego i trzustki - to najczęstsze przyczyny śmierci. Doktor Michael greger, opierając się na wieloletnich badaniach naukowych, wskazuje co jeść, by zminimalizować, a nawet wyeliminować ryzyko zachorowania. Daje wiele praktycznych rad, które pozwolą łatwo skomponować codzienną, zdrową dietę. Wielu ludzi umierających przed czasem mogłoby żyć nadal, gdyby w porę dokonali prostych zmian w sposobie odżywiania. Dobra dieta to nie tylko kilkudniowy detoks, ale świadomy i konsekwentny styl życia. [wydawca]
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 613 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Egzemplarze w opracowaniu
Book
In basket
Sztuka dobrego życia / Mariola Bojarska-Ferenc. - Warszawa : Firma Księgarska Olesiejuk, copyright 2012. - 437, [1] strona : ilustracje ; 25 cm.
Znana propagatorka zdrowego stylu życia próbuje przybliżyć czytelnikom filozofię wellness, czyli dobrego życia. To znacznie więcej niż właściwa dieta i porcja ruchu, masaże i wizyty w spa. Podpowiada, co zrobić, by poczuć się pewniej i osiągnąć sukces na różnych płaszczyznach życia : zawodowej, prywatnej, emocjonalnej, finansowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
Book
In basket
(Wademekum)
W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne właściwości. Książka zawiera opisy ponad 40 produktów – pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w konkretnych przepisach. [www.lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Book
In basket
Terapia pijawkami, joga, upuszczanie krwi - to tylko niektóre naturalne metody leczenia, teraz docenione i stosowane także przez lekarzy. Profesor Klinicznej Medycyny Naturalnej Andreas Michalsen w swojej najnowszej książce przedstawia, jak przy pomocy naturalnych metod skutecznie leczyć najczęstsze choroby endemiczne, w tym: nadciśnienie, cukrzycę czy zwyrodnienie stawów. Autor wyjaśnia, dlaczego powinniśmy korzystać z osiągnięć medycyny naturalnej, ale jednocześnie nie przekreślać dokonań medycyny konwencjonalnej. Wielokrotnie podkreśla, że nie chodzi o separację, lecz o integrację i kompilację osiągnięć techniki, oraz tego, co możemy zaczerpać z natury. Bo właśnie dzięki takiemu kompleksowemu podejściu tysiące pacjentów rocznie zostaje wyleczonych. [empik.com]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Book
In basket
Od otyłości do świetnej formy - opowieść o Kubie, zwanym Rudzikiem, który z małego grubaska uwielbiającego słodycze i fast foody stał się szczupłym, wysportowanym i aktywnym chłopcem. [gandalf].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. Op (1 egz.)
Book
In basket
Oto kolejny poradnik niekwestionowanego autorytetu - specjalistki w dziedzinie zdrowego żywienia, emocjonalnego i fizycznego głodu - Doreen Virtue, autorki książek -Anielska dieta oraz Uzdrawianie duszy i ciała. Jej najnowsza książka Zachcianki pod kontrolą. Jak opanować pokusę jedzenia? adresowana jest do wszystkich, którzy nałogowo objadają się i mają problemy z nadwagą. Do tych, u których przyczyna pojawiania się głodu nie leży w naturze fizycznej, ale ma swoje źródło w sferze emocjonalnej. W końcu do tych, których w jednej chwili chwyta przemożna chęć zjedzenia określonego pokarmu i nijak nie są w stanie zwalczyć w sobie tej zachcianki. W grupie tych produktów najczęściej występują: czekolada, ciasta, ciasteczka, chipsy, lody albo słone czy pikantne przekąski. Jednak zjedzenie tego, na co się ma ochotę, nie rozwiąże problemu, który się za tym kryje. Tylko umiejętne interpretowanie zachcianek jedzeniowych pozwoli opanować pokusę jedzenia. Takie rozwiązania i gotowe afirmacje do zwalczania zachcianek daje właśnie Doreen Virtue. Dzięki niej uzdrowisz swoje emocje - strach, wstyd, gniew i napięcie, które manifestują się w formie zachcianek. [lubimyczytac.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 159.9 (1 egz.)
Book
In basket
Smakoterapia : kuchnia roślinna bez glutenu, nabiału i cukru / Iwona Zasuwa. - Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2017. - 351, [1] strona : fotografie ; 24 cm.
Zdrowie zaczyna się na talerzu. Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych, a dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna dla ciebie, jeśli chcesz się odzywiać świadomie i cieszyć zdrowiem- zarówno jesli jesteś wszystkożercą, jak i wegetwrianinem lub weganinem czy alergikiem albo po prostu lubisz dobrze i zdrowo zjeść. Na pewno znajdziesz tu coś dla ciebie... [nota wydawcy]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently on loan: sygn. Kuchnia - Wege (1 egz.)
Book
In basket
Aż około 10 milionów osób w Polsce ma insulinooporność. Jeśli znajdujesz się w tej grupie albo ze względu na problemy z dodatkowymi kilogramami podejrzewasz u siebie insulinooporność, ta książka jest właśnie dla ciebie. Dominika Musiałowska - ekspert w zakresie insulinooporności, założycielka bloga i fundacji, regularnie organizująca kursy i szkolenia poświęcone tej problematyce, a prywatnie od kilku lat insulinooporna - z pomocą wybitnych specjalistów przejrzyście tłumaczy, czym tak naprawdę jest insulinooporność, jak ją rozpoznać i leczyć oraz jakie są jej konsekwencje. A przede wszystkim dowodzi, że negatywne skutki choroby da się odwrócić. W tym celu niezbędne są zmiany trybu życia. Żeby jednak skutecznie walczyć o swoje zdrowie i samopoczucie, trzeba wiedzieć jak. W książce oprócz wyczerpujących informacji na temat insulinooporności znajdziesz także praktyczne zalecenia dietetyczne, ruchowe, a nawet wskazówki psychologiczne. Dowiesz się, jak sobie poradzić z insulinoopornością na co dzień i od święta, a także jak zadbać o zdrowie dziecka. A więc do dzieła! Z tą książką zaczniesz na nowo żyć! [empik.com]
This item is available in 4 branches. Expand the list to see details.
There are copies available to loan: sygn. 616 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. 616 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 616 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
Book
In basket
Co jeść, by pozbyć się objawów hashimoto jest przyjaznym przewodnikiem dla osób, które chcą mieć kontrolę nad własnym zdrowiem. Dowiesz się z niej między innymi: - jak dobrać strategię odżywiania odpowiednią dla osób chorujących na hashimoto, - jak powinna wyglądać dieta w okresie remisji, - co wprowadzić do codziennych posiłków, a co wykluczyć. Książka zawiera też przepisy na zdrowe i proste dania zakorzenione w polskiej tradycji.
This item is available in 6 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 616 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 3.
All copies are currently on loan: sygn. 616 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
All copies are currently on loan: sygn. 616 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. Zdrowie (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again