Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
wypożyczone
(1)
Placówka
Planeta 11
(2)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(1)
Filia nr 2
(1)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 13
(1)
Autor
Bellersen Quirini Cosima (1960- )
(1)
Fetliński Andrzej
(1)
Gancarz Magda
(1)
Turlejska Halina
(1)
Włodarska Joanna (dziennikarka)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Serowarstwo
(2)
Sery
(2)
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
GHP/GMP (standard)
(1)
Jogurt
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Kosmetyki naturalne i organiczne
(1)
Masarstwo domowe
(1)
Mleko
(1)
Nalewka (napój alkoholowy)
(1)
Ogrodnictwo
(1)
Pieczywo
(1)
Prawo żywnościowe
(1)
Produkcja żywności
(1)
Produkty mleczne
(1)
Serowarstwo domowe
(1)
Sery białe i twarogi
(1)
Technologia żywności
(1)
Uprawa w pojemnikach
(1)
Zielarstwo
(1)
Znakowanie żywności
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Dom i ogród
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jeśli jesteś zainteresowany wykonywaniem produktów mlecznych w domu, ta książka jest dla Ciebie! Bez żadnego problemu możesz wykonać w swojej kuchni masło, ser, twarożek lub jogurt! Dzięki sprawdzonym przepisom dowiesz się, jak w warunkach domowych, bez użycia sztucznych konserwantów przygotować świeży nabiał.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Samowystarczalni w domu i ogrodzie : niezależnie i bliżej natury / Joanna Włodarska. - Bielsko-Biała : Pascal, 2020. - 302, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Wydarzenia ostatnich miesięcy budzą myśl, że trzeba dążyć do samowystarczalności. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się ona abstrakcją możliwą do osiągnięcia jedynie przez osoby mieszkające na wsi i posiadające wielkie pola, trzeba pamiętać, że również niewielkie mieszkanie w mieście daje nam szerokie możliwości. Nie mając innego wyjścia, na balkonie w Gdańsku uprawiałam swego czasu pomidory, fasolkę, paprykę, groszek cukrowy, cebulę i rzodkiewkę, nie wspominając o różnorodnych ziołach, które opanowały też kuchenny parapet. Wiele rzeczy jesteśmy w stanie zrobić samodzielnie – wiedza zawarta w tej książce pomoże ci się stać się samowystarczalnym. Przyjmij wyzwanie i bądź samowystarczalny! Jak uprawiać pomidory na balkonie? Z czego produkować własne kosmetyki? Które zioła wzmacniają układ odpornościowy? Jak zrobić zakwas do chleba? Jak w naturalny sposób chronić rośliny przed szkodnikami? Co zrobić z odpadkami kuchennymi? Jakie zioła i warzywa wyrosną na parapecie? [nota wydawcy]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 5 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Dom (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Dom (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Poradnik „Zasady procesu produkcyjnego i higieny w zatwierdzonej urzędowo serowarni farmerskiej i rzemieślniczej” powstał jako odpowiedź na dysputę, której kwintesencja zawiera się w pytaniu: czym z punktu widzenia producenta różni się mała serowarnia zarejestrowana jako zakład MLO (czyli działający w ograniczeniu sprzedaży) od zakładu posiadającego pełne urzędowe zatwierdzenie (czyli takiego, który może swe produkty wprowadzać do obrotu na całym rynku wspólnotowym)?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej