Form of Work
Książki
(25)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Publikacje naukowe
(2)
Audiobooki
(1)
Status
available
(27)
unavailable
(1)
Branch
Planeta 11
(2)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(23)
Filia nr 6
(1)
Filia nr 9
(1)
Filia nr 15
(1)
Author
Owczarek Lubomiła
(3)
Sumińska Dorota (1957- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Berendesz A. W
(1)
Budny Janusz
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Czyżewski Andrzej (1947- )
(1)
Duczkowska-Małysz Katarzyna
(1)
Dumnicki Juliusz (1909-1992)
(1)
Dąbrowski Miłosz (technolog żywności)
(1)
Dłużewski Mieczysław (1922-2012)
(1)
Erdös Zoltan
(1)
Firlej Krzysztof
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gepner-Hajnosz Maria
(1)
Groman Albert
(1)
Jaworska Grażyna
(1)
Kawecka-Wyrzykowska Elżbieta
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Kreczmer Jan
(1)
Lesiów Tomasz
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Lisiewska Zofia
(1)
Mrożewski Stefan
(1)
Nicewicz-Staszowska Ewa
(1)
Ostrowski Tomasz
(1)
Piesiewicz Wanda
(1)
Platt Czesław
(1)
Przystupa Jan
(1)
Płocharski Witold
(1)
Rudziński Tadeusz
(1)
Saadi Younes
(1)
Sapa Agnieszka
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Szymecka Agnieszka
(1)
Witkowska Halina
(1)
Wojdalski Janusz
(1)
Zarembska Jadwiga
(1)
Year
2020 - 2021
(3)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(11)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(1)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(26)
Language
Polish
(26)
Audience Group
Szkoły wyższe
(5)
Subject
Przemysł rolno-spożywczy
(26)
HACCP
(5)
Żywność
(5)
Agrobiznes
(2)
Ludzie a zwierzęta
(2)
Prawa zwierząt
(2)
Rolnictwo
(2)
Unia Europejska
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Budownictwo przemysłowe
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Certyfikacja zgodności
(1)
Ciepło
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Energetyka
(1)
Fundusz Spójności UE
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Handel zagraniczny
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Katedra Rozwoju Obszarów Wiejskich (Szkoła Główna Handlowa ; Warszawa)
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Magazyn
(1)
Opakowania aktywne i inteligentne
(1)
Powłoka jadalna
(1)
Produkcja żywności
(1)
Programowanie liniowe
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(1)
Przedsiębiorstwo produkcyjne
(1)
Przemysł owocowo-warzywny
(1)
Pył
(1)
Systemy informatyczne
(1)
Usługi
(1)
Wieś
(1)
Wspólna Polityka Rolna UE
(1)
Wybuch
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Subject: time
2001-0
(2)
2001-
(1)
Subject: place
Polska
(4)
Świat
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(7)
Esej
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Księga pamiątkowa
(1)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Domain
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(2)
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Transport i logistyka
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
26 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 138.1 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 164 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 144 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 73 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 105.4 (1 egz.)
No cover
Book
CD
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 105.6 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 105.4 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 240 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 197 (1 egz.)
No cover
No cover
No cover
Book
CD
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 105.6 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 105.6 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 30 (1 egz.)
Book
In basket
W monografii opisano stan wiedzy i stopień zaawansowania badań nad innowacyjnymi technologiami stosowanymi w przemyśle żywnościowym – opakowaniami aktywnymi i inteligentnymi, RFID oraz powłokami i foliami jadalnymi. Międzynarodowa wymiana produktów żywnościowych skłania do tego, by wydłużać trwałość produktów żywnościowych, często przemieszczanych z jednego kontynentu na drugi. Dąży się do tego, aby dzięki technologiom pakowania zapewnić jakość i bezpieczeństwo tych produktów, a poprzez technologię RFID mieć pełną informację o produkcie żywnościowym w łańcuchu logistycznym. Książka jest kierowana do środowisk naukowych i studentów studiujących problemy technologii i żywienia, opakowalnictwa, jakości i bezpieczeństwa żywności, przedstawicieli praktyki przemysłowej i konsumentów oraz osób zainteresowanych szczegółami zastosowania innowacyjnych opakowań. [wydawca]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 104.1 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie, ISSN 1899-0428 ; nr 185.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 93 (1 egz.)
Book
In basket
Jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu produkcji żywności, który prowadzi wprost do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym wybierając się do supermarketu. Zmowa koncernów spożywczych i finansistów doprowadziła do powstania firm-szarańczy, które produkują żywność na masową skalę, jak najmniejszym możliwym kosztem. Jedynym ich celem są szybkie zyski. Rabują zasoby naturalne, aż do całkowitego ich wyczerpania. Zniszczywszy jedno miejsce przenoszą się gdzie indziej, dokładnie tak, jak robi to stado szarańczy. Liberti śledzi największych producentów wieprzowiny - najczęściej spożywanego mięsa; soi - najbardziej poszukiwanego warzywa strączkowego; tuńczyka w puszce - drugiego (po krewetkach) najczęściej sprzedawanego produktu pochodzenia morskiego oraz koncentratu pomidorowego, wyrobu z najpopularniejszego na świecie warzywa. Te produkty stanowią podstawę diety większości światowej populacji, a zarazem przyczynę największych szkód wyrządzanych Ziemi przez przemysł spożywczy. Dziennikarz ostrzega: obecny system żywieniowy jest nie do utrzymania. Pora poważnie się zastanowić, co dalej. Stefano Liberti - nagradzany dziennikarz i producent filmowy. Współpracuje m.in. z „Internazionale”, „Le Monde Diplomatique”, „El Pais” czy „Al. Jazeera English”. W 2008 r. wydał książkę „Na południe od Lampeduzy”, której przyznano nagrodę “Indro Montanelli”. W 2011 napisał “Land grabbing. Journeys into the new colonialism”, która została przetłumaczona na angielski, francuski, niemiecki, hiszpański, koreański oraz chiński. Jest reżyserem filmów “The hell of child-wizards”, “Closed sea” (wraz z Andreą Segre), “Container 158” (z Enrico Parentiego), “Soyalism” (również z Parentim). źródło opisu: https://kulturalnysklep.pl/
This item is available in 3 branches. Expand the list to see details.
All copies are currently on loan: sygn. 82-92 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. 82-92 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. Publicystyka (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again