Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(5)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(5)
E-booki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Planeta 11
(5)
Filia nr 18
(1)
Autor
Budzeń Małgorzata
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Fałat Ziemowit
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Góral Małgorzata
(1)
Kaźmierczak Andrzej
(1)
Kojro Bożena
(1)
Kopyra Tomasz
(1)
Miller Dave
(1)
Mrzigod Janusz
(1)
Pankiewicz Urszula
(1)
Piątek Aleksandra
(1)
Rissanen Mika (1978- )
(1)
Soboska Kamila
(1)
Tahvanainen Juha (1953- )
(1)
Tyrała Florentyna
(1)
Warzecha Maja
(1)
Zieliński Damian
(1)
Łuczak Maciej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Piwo
(3)
Piwowarstwo
(3)
Piwowski, Marek (1935- )
(1)
Temat: dzieło
Rejs (film)
(1)
Temat: czas
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Gatunek
Film polski
(1)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Kulinaria
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przewodnik piwosza / Ziemowit Fałat [i in.]. - Bielsko-Biała : "Pascal", 2002. - 280 s. : il. kolor., mapa kolor. ; 21 cm.
Forma i typ
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Piwo : wszystko, co musisz wiedzieć, żeby nie wyjść na głupka / Tomasz Kopyra. - Kraków : Flow Books, 2016. - 247, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 21 cm.
To jest książka, którą powinien znać każdy miłośnik piwa, niezależnie od gustu i stopnia wtajemniczenia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia - napoje (1 egz.)
E-book
W koszyku
Czasopismo naukowe Nauki Przyrodnicze dedykowane jest młodym naukowcom. Znajdą Państwo w nim artykuły naukowe pisane językiem zrozumiałym dla niespecjalistów. Spis artykułów aktualnego numeru: 1. Wykorzystanie promieniowania mikrofalowego jako czynnika wpływającego na kiełkowanie i rozwój roślin. 2. Mantis religiosa – dyspersja gatunku w Polsce i w Europie. Nowe stanowisko na Lubelszczyźnie. 3. Cytochrom C – Fizjologia życia i śmierci komórki. 4. Fizykochemiczne i organoleptyczne właściwości piwa warzonego w warunkach domowych. 5. Podaż witaminy B 12 w diecie polskich sportowców trenujących wyczynowo. Czasopismo widnieje w wykazie B listy czasopism punktowanych z notą 2 pkt. Lista wydawana jest przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Książka
W koszyku
Druga po bestsellerowym "Misiu" książka Macieja Łuczaka. Tym razem bohaterem opowieści jest kultowy film Marka Piwowskiego, jeden z najważniejszych, najlepszych i najchętniej oglądanych w całej historii polskiego kina. Autor, sięgając do pamięci twórców i świadków, a także dokumentów - protokołów kolaudacyjnych, służbowych notatek cenzorów oraz urzędników, recenzji prasowych - z detektywistycznym zacięciem śledzi dzieje jego narodzin i batalię o wejście na ekrany. Rysując ówczesne tło polityczne i obyczajowe, stara się też wyjaśnić fenomen dzieła Piwowskiego, odwołując się zaś do paradoksów rzeczywistości III RP, zrozumieć jego zdumiewającą żywotność i aktualność.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Film (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 791.43 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy historii można nauczyć się przy piwie? Oczywiście! Wystarczą 24 pinty różnych rodzajów, gatunków i marek. Carlsberg, Guinness, Żywiec, Berliner Kindl Weisse. Każda z nich wiąże się z jakimś kluczowym epizodem lub rozdziałem europejskiej historii od wczesnego średniowiecza do XXI wieku. Również historii Polski. Te dwadzieścia cztery rozdziały pokazują związki piwa z kulturą różnych epok, ideami, przemianami społecznymi i życiem gospodarczym. Z książki płynie jeden – pienisty – wniosek: piwo jest najważniejszym trunkiem prawdziwego Europejczyka. Znane przysłowie mówi: in vino veritas, in aqua sanitas, ale najwyraźniej to właśnie przy piwie ważyły się losy naszego kontynentu. [lubimyczytac.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia - napoje (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej