Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(3)
Autor
Korzeniowski Andrzej (1939- )
(2)
Ankiel Magdalena
(1)
Czaja-Jagielska Natalia
(1)
Dąbrowski Miłosz (technolog żywności)
(1)
Lesiów Tomasz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Innowacje
(2)
Opakowania
(2)
Opakowania aktywne i inteligentne
(1)
Powłoka jadalna
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe ISSN 1641-2168 ; Nr 93)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Treść : 1.Innowacje i procesy innowacyjne w sektorze opakowaniowym (Pojęcie innowacji w opakowalnictwie, Zakresy innowacji w opakowalnictwie, Uwarunkowania rozwoju innowacji w opakowalnictwie) ; 2.Innowacyjność materiałowa w opakowalnictwie (Papier i tektura, Tworzywa sztuczne) ; 3.Technologie innowacyjne (Opakowania aktywne, Opakowania inteligentne, Opakowania dla żywności wygodnej, Sprytne opakowania w branży farmaceutycznej i kosmetycznej) ; 4.Innowacje w zakresie identyfikacji towarów (Innowacje w kodach kreskowych, Technologie EPC/RFID, Wdrożenia EPC/RFID na świecie) ; 5.Innowacje marketingowe w opakowaniach jednostkowych (Warstwa wizualna jako przedmiot innowacji w opakowalnictwie, Uwarunkowania wprowadzania innowacji marketingowych w opakowaniach, Aktualne tendencje w innowacjach marketingowych opakowań jednostkowych wybranych produktów konsumpcyjnych).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W monografii opisano stan wiedzy i stopień zaawansowania badań nad innowacyjnymi technologiami stosowanymi w przemyśle żywnościowym – opakowaniami aktywnymi i inteligentnymi, RFID oraz powłokami i foliami jadalnymi. Międzynarodowa wymiana produktów żywnościowych skłania do tego, by wydłużać trwałość produktów żywnościowych, często przemieszczanych z jednego kontynentu na drugi. Dąży się do tego, aby dzięki technologiom pakowania zapewnić jakość i bezpieczeństwo tych produktów, a poprzez technologię RFID mieć pełną informację o produkcie żywnościowym w łańcuchu logistycznym. Książka jest kierowana do środowisk naukowych i studentów studiujących problemy technologii i żywienia, opakowalnictwa, jakości i bezpieczeństwa żywności, przedstawicieli praktyki przemysłowej i konsumentów oraz osób zainteresowanych szczegółami zastosowania innowacyjnych opakowań. [wydawca]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej