Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(25)
IBUK Libra
(6)
Forma i typ
Książki
(25)
Publikacje dydaktyczne
(7)
E-booki
(6)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(24)
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(25)
Autor
Ucherek Marzena (1967-2012)
(5)
Lisińska-Kuśnierz Małgorzata
(4)
Korzeniowski Andrzej (1939- )
(3)
Wojciechowska Patrycja
(3)
Ankiel Magdalena
(2)
Czaja-Jagielska Natalia
(2)
Żakowska Hanna
(2)
Barone Caterina
(1)
Biegańska Marta
(1)
Bolzoni Luciana
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Chuchlowa Jadwiga
(1)
Cierpiszewski Ryszard
(1)
Dobrucka Renata
(1)
Draniewicz Bartosz
(1)
Dąbrowski Miłosz (technolog żywności)
(1)
Emblem Anne
(1)
Emblem Henry
(1)
Foltynowicz Zenon
(1)
Hales Colin F
(1)
Jakowski Stefan
(1)
Juśkiewicz Marek
(1)
Kolek Jan
(1)
Kolek Zofia
(1)
Kosiorowska Małgorzata
(1)
Kozak Wojciech (towaroznawstwo)
(1)
Kwiatkowski Jerzy
(1)
Lesiów Tomasz
(1)
Montanari Angela
(1)
Panfil-Kuncewicz Helena
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Polański Alojzy
(1)
Saadi Younes
(1)
Steinka Izabela (1954- )
(1)
Szołtysek Katarzyna
(1)
Tichoniuk Mariusz
(1)
Walden-Kozłowska Adalberta
(1)
Wiszumirska Karolina
(1)
Witczak Joanna
(1)
Ziółkowski Mariusz
(1)
Ładoński Wiesław
(1)
Łatka Urszula
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(16)
1990 - 1999
(4)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(31)
Język
polski
(30)
angielski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(7)
Temat
Opakowania
(20)
Żywność
(5)
Konsumenci (ekon.)
(3)
Odpady opakowaniowe
(3)
Certyfikacja zgodności
(2)
Innowacje
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Magazyn
(1)
Marketing
(1)
Modele matematyczne
(1)
Opakowania aktywne i inteligentne
(1)
Opakowania transportowe
(1)
Powłoka jadalna
(1)
Promocja handlowa
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Recykling
(1)
Substancje dodatkowe do żywności
(1)
Technologia
(1)
Toksykologia żywności
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Transport wewnętrzny
(1)
Ładunki
(1)
Temat: czas
1989-
(2)
Gatunek
Podręcznik
(11)
Praca zbiorowa
(3)
Opracowanie
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(2)
Inżynieria i technika
(1)
31 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
O opakowaniach wiemy, że muszą ładnie wyglądać, bo opakowanie przecież sprzedaje produkt. Tymczasem podstawowa funkcja opakowania to właściwa ochrona znajdującego się w nim produktu, a zapakować trzeba wszystko. Opakowania trzeba produkować wciąż nowe, gdyż są najczęściej jednorazowe. Ich wykorzystywanie wymaga wiedzy pozwalającej współpracować z technologami z poszczególnych segmentów gospodarki, z poligrafami, z fachowcami od logistyki. Książka stanowi kompendium wiedzy na temat opakowalnictwa - zarówno stan aktualny jak i perspektywy rozwoju przemysłu opakowań oraz problemów natury technologicznej i materiałowej. Są w niej omówione: podstawy opakowalnictwa - aspekty społeczne i przepisy prawne dotyczące opakowań, funkcje opakowań, zagadnienia ochrony środowiska i marketing opakowań materiały i komponenty stosowane do produkcji opakowań (szkło, papier, metal) oraz nowoczesne rozwiązania w tej dziedzinie wykorzystujące materiały z tworzyw sztucznych, a także zamknięcia opakowań, kleje do opakowań procesy pakowania - maszyny i urządzenia wykorzystywane w procesie pakowania, w tym linie pakujące, oraz zagadnienia projektowania opakowań i techniki druku stosowane w ich produkcji.[empik].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 146)
Autor
Forma i typ
Temat
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Treść : 1.Innowacje i procesy innowacyjne w sektorze opakowaniowym (Pojęcie innowacji w opakowalnictwie, Zakresy innowacji w opakowalnictwie, Uwarunkowania rozwoju innowacji w opakowalnictwie) ; 2.Innowacyjność materiałowa w opakowalnictwie (Papier i tektura, Tworzywa sztuczne) ; 3.Technologie innowacyjne (Opakowania aktywne, Opakowania inteligentne, Opakowania dla żywności wygodnej, Sprytne opakowania w branży farmaceutycznej i kosmetycznej) ; 4.Innowacje w zakresie identyfikacji towarów (Innowacje w kodach kreskowych, Technologie EPC/RFID, Wdrożenia EPC/RFID na świecie) ; 5.Innowacje marketingowe w opakowaniach jednostkowych (Warstwa wizualna jako przedmiot innowacji w opakowalnictwie, Uwarunkowania wprowadzania innowacji marketingowych w opakowaniach, Aktualne tendencje w innowacjach marketingowych opakowań jednostkowych wybranych produktów konsumpcyjnych).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie ; Nr 155)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Towaroznawstwo opakowań / Andrzej Korzeniowski, Jerzy Kwiatkowski. - Wyd. 3 popr. - Poznań : Wydaw. AE, 1994. - 165 s. : rys., err. ; 24 cm.
(Skrypty Uczelniane ; 452)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Marketing bez Tajemnic)
Forma i typ
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe ISSN 1641-2168 ; Nr 93)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Deklarację zgodności dla opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością uznaje się za jeden z najlepiej znanych oraz najbardziej spornych dokumentów odnoszących się do materiałów do opakowań dla produktów spożywczych. Od wielu lat to zagadnienie jest przedmiotem licznych dyskusji i polemik. Jednakże warto również zwrócić uwagę na inny aspekt i poddać go krytycznej analizie, a mianowicie zagadnienie przydatności technologicznej w przemyśle spożywczym. Biorąc pod uwagę przepisy unijne, niniejsze zagadnienie jest niezwykle istotne ze względu na bezpieczeństwo i legalne stosowanie pojemników dla żywności. Z drugiej strony brak jest dokładnej definicji przydatności technologicznej w obowiązujących obecnie przepisach czy standardach jakościowych, chociaż wspomina się o tym w literaturze naukowej. Ponadto niezbędne jest przeanalizowanie zagadnienia przydatności technologicznej z perspektywy różnych oddziałujących na nią czynników jak: skład chemiczny pojemników dla żywności czy materiałów będących z nią w kontakcie; klasyfikacja technologiczna pojemników; profil chemiczny pakowanej żywności; proces produkcji i pakowania; oraz zagadnienie właściwych procedur przechowywania materiałów do produkcji opakowań i pakowanych produktów. Niniejsza praca ma za zadanie przedstawić kilka praktycznych zastosowań w nawiązaniu do relacji między składem chemicznym materiałów do produkcji opakowań a przewidywalnym zachowaniem pojemników w „normalnych warunkach”. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 177.3 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 103.6 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Gospodarowanie odpadami i opakowaniami - opłaty : komentarz / Bartosz Draniewicz. - Stan prawny na 1 kwietnia 2005 r. - Warszawa : C.H. Beck, 2005. - XXII, 409 s. ; 20 cm.
(Krótkie Komentarze Becka)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 177
Książka
W koszyku
W monografii opisano stan wiedzy i stopień zaawansowania badań nad innowacyjnymi technologiami stosowanymi w przemyśle żywnościowym – opakowaniami aktywnymi i inteligentnymi, RFID oraz powłokami i foliami jadalnymi. Międzynarodowa wymiana produktów żywnościowych skłania do tego, by wydłużać trwałość produktów żywnościowych, często przemieszczanych z jednego kontynentu na drugi. Dąży się do tego, aby dzięki technologiom pakowania zapewnić jakość i bezpieczeństwo tych produktów, a poprzez technologię RFID mieć pełną informację o produkcie żywnościowym w łańcuchu logistycznym. Książka jest kierowana do środowisk naukowych i studentów studiujących problemy technologii i żywienia, opakowalnictwa, jakości i bezpieczeństwa żywności, przedstawicieli praktyki przemysłowej i konsumentów oraz osób zainteresowanych szczegółami zastosowania innowacyjnych opakowań. [wydawca]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej