Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(23)
Forma i typ
Książki
(23)
Publikacje dydaktyczne
(4)
Dostępność
dostępne
(23)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(23)
Autor
Kanholm Jack
(4)
Roszij Janusz
(3)
Górfińska Elżbieta
(2)
Wietecha Andrzej Jan
(2)
Abramson Stellan (1943- )
(1)
Benedykciński Jerzy
(1)
Berdowski Janusz B. (1935- )
(1)
Elst Ver Gilles
(1)
Giera Katarzyna
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Gruszka Anna
(1)
Hamrol Adam (1952- )
(1)
Holtz Ingvar (1938- )
(1)
Jedynak Piotr
(1)
Jensen Poul Buch
(1)
Klimpel Andrzej
(1)
Niegowska Elżbieta
(1)
Ożóg Andrzej
(1)
Pacana Andrzej
(1)
Pawlikowski Jan
(1)
Przybyła Christof
(1)
Reu Hermann
(1)
Rothery Brian
(1)
Small Jack E
(1)
Smans Philippe
(1)
Sokołowicz Wieńczysława
(1)
Srzednicki Andrzej
(1)
Stadnicka Dorota
(1)
Szwoch Wojciech
(1)
Thomas Kevin
(1)
Toboja Cezary
(1)
Werpachowski Wojciech
(1)
Wiecheta Andrzej Jan
(1)
Zaborowska Iwona
(1)
Zymonik Zofia (1947- )
(1)
Łunarski Jerzy
(1)
Żechowska Sylwia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(17)
Kraj wydania
Polska
(23)
Język
polski
(23)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(4)
Temat
Jakość produktu
(23)
Certyfikacja zgodności
(14)
Zarządzanie jakością
(6)
Przedsiębiorstwa małe i średnie
(3)
Normy ISO 9000
(2)
Przedsiębiorstwo
(2)
Zarządzanie
(2)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bhp
(1)
Budownictwo
(1)
Normalizacja
(1)
Spawalnictwo
(1)
Gatunek
Poradnik
(13)
Podręcznik
(5)
Złącza spawane
(1)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(1)
23 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(ZiP Zarządzanie i Inżynieria Produkcji)
Treść : Rozdział 1. Historia, filozofia, istota jakości ; Rozdział 2. Pomiar i ocena jakości (Jakość produktu a jakość procesu, Pomiar i ocena jakości przez klienta, Jakość w procesach realizacji produktu) ; Rozdział 3. Zasady zarządzania jakością (Orientacja na klienta , Przywództwo , Zaangażowanie ludzi , Podejście procesowe , Podejście systemowe do zarządzania , Ciągłe doskonalenie, Podejmowanie decyzji na podstawie faktów, Wzajemnie korzystne powiązania z dostawcami) ; Rozdział 4. Normalizacja (Geneza, znaczenie i cele normalizacji, Pojęcie normy i normalizacji, Normy a przepisy prawne , Powoływanie się na normy , Korzyści z normalizacji, Etapy rozwoju normalizacji , Szczeble normalizacji , Normy i wymagania wyznaczające standardy systemów zarządzania jakością, Normy ISO serii 9000 w kolejnych nowelizacjach, Norma modelowa ISO 9001:2008, Korzyści i utrudnienia w procesie wdrażania i stosowania systemu zarządzania jakością, Certyfikowanie systemów zarządzania jakością) ; Rozdział 5. Systemy oceny zgodności -bezpieczeństwo produktu (Przesłanki oceny zgodności, Zapewnienie bezpieczeństwa użytkowania wyrobów , Dyrektywy starego podejścia, Nowe podejście do harmonizacji i normalizacji technicznej , Globalne podejście , Oznakowanie CE , Regulacje prawne dotyczące bezpieczeństwa produktów) ; Rozdział 6. Samoocena - modele nagród jakości (Istota i funkcje samooceny, Japońska Nagroda Jakości im. E.W. Deminga, Narodowa Nagroda Jakości im. M. Baldrige'a, Nagroda EFQM za Doskonałość, Model Doskonalenia Zarządzania Polskiej Nagrody Jakości, Kierunki rozwoju w ocenie konkursowej) ; Rozdział 7. Koszty jakości ; Rozdział 8. Metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością ; Rozdział 9. Kontrola, sterowanie i doskonalenie jakości ; Rozdział 10. System zarządzania środowiskowego (Geneza systemu zarządzania środowiskowego, Normy ISO serii 14000 , Struktura i interpretacja wymagań normy ISO 14001, Norma ISO 14004, System EMAS a system zarządzania środowiskowego według normy ISO 14001, Wdrażanie systemu zarządzania środowiskowego) ; Rozdział 11. System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (Dokumenty dotyczące systemowego zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy, Wymagania normy PN-N-18001, Wykorzystanie innych norm dotyczących systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy) ; Rozdział 12. Integracja normatywnych systemów zarządzania ; Rozdział 13. Projektowanie strategii przedsiębiorstwa z uwzględnieniem jakości, środowiska oraz bezpieczeństwa i higieny pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 96 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 136.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zawartość poradnika: 1. Przedstawienie problemów jakości i norm ISO serii 9000 ; 2. Analiza przypadków dotyczących systemu jakości ; 3. Treść normy ISO 9001 ; 4. Ogólne rady dotyczące systemu jakości ; 5. Różnice między wersją 1987 i wersją 1994 norm serii ISO 9000 ; 6. Systematyczne zarządzanie po uzyskaniu ceryfikacji ; 7. Ćwiczenia (przypadek analizy, przedstawienie, komentarze).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Celem tej książki jest zrozumienie istoty modeli, zapewnienia jakości i ich zanaczenia, przy przygotowaniu dokumentacji systemu jakości zarówno dla przemysłu jak i dla usług.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.2 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej