Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje naukowe
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
Placówka
Planeta 11
(1)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(5)
Filia nr 5
(1)
Autor
Brzezik Ryszard
(1)
Firlej Krzysztof
(1)
Grabowski Stanisław (1940- )
(1)
Kamprowski Rafał
(1)
Kaszubski Remigiusz Witold
(1)
Milewska Monika (1972- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Gospodarka żywnościowa
(5)
Agrobiznes
(1)
Antropologia jedzenia
(1)
Bank Gospodarki Żywnościowej
(1)
Banki spółdzielcze
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Integracja europejska
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Komunizm
(1)
Kultura stołu
(1)
Odżywianie
(1)
PRL
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Społeczeństwo konsumpcyjne
(1)
Unia Europejska
(1)
Władza państwowa
(1)
Zaopatrzenie kartkowe
(1)
Temat: czas
1901-2000
(2)
1989-
(2)
1945-1989
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(1)
Gatunek
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
6 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Praca jest bardzo dobrze osadzona w teorii bezpieczeństwa, funkcji państwa oraz problematyce zrównoważonego rozwoju. Podkreślić należy umiejętne i szerokie wykorzystanie dorobku naukowego. Zaletą monografii jest szerokie podejście do tytułowej problematyki i pojecia bezpieczenstwa żywnściowego. Autor ukazuje te kwestie nie tylko w kontekście produkcji żywności oraz dostępu do niej, ale także w kontekście potrzeb jednostki i procesu zrównoważonego rozwoju. To zasadne, ale także nie zawsze w Polsce obecne i stosowane podejście. [z rfecenzji Prof. dr. fab. Piotra Mickiewicza]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie, ISSN 1899-0428 ; nr 185.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93 (1 egz.)
Brak okładki
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38.6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ślepa kuchnia : jedzenie i ideologia w PRL / Monika Milewska. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2021. - 647, [1] strona, [40] stron tablic : fotografie ; 24 cm.
Monografia autorstwa Moniki Milewskiej – nie mam co do tego wątpliwości – będzie jedną z najlepszych w ogóle o historii PRL. Fascynująca, wciągająca, erudycyjna, roztropna historycznie, kunsztowna językowo, oddaje naturę całej epoki, całego systemu, zdecydowanie wychodząc poza tytułową problematykę. "Czytelnik może dostrzec dychotomię państwa i społeczeństwa w historii codzienności; co innego komuniści mówią, co innego myślą, co innego robią (sprawa chociażby specjalnych sklepów przeznaczonych dla elit rządzących) – podobnie jak obywatele. Dzięki pracy M. Milewskiej, dużo lepiej zrozumiemy ramy, sytuacje społeczne, okazje społeczne czy konteksty interakcji PRL." dr hab. Marcin Kruszyński [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Historia-kultura (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).083 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej