Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 18
(1)
Autor
Crupain Michael
(1)
Roizen Michael F
(1)
Shen Michael
(1)
Sikora Jacek (1950- )
(1)
Spiker Ted
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dieta startowa
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
"Wnikliwa, zabawna i rewolucyjna książka o tym, że najważniejsza jest koordynacja w czasie. Przekonuje, że to, kiedy się je, jest równie ważne, jak to, co się wtedy je. Wskazuje też produkty spożywcze najwłaściwsze w najtrudniejszych okolicznościach życiowych." dr Mehmet Oz, kardiochirurg i gospodarz programu "Dr Oz radzi" Dowiedz się, jak codzienny dobór tego, co się je, a także pory jedzenia, mogą wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się. Doktor Michael Roizen − autor bestsellerowych książek z listy "New York Timesa" − i doktor Michael Crupain − odpowiedzialny za medyczną stronę talk-show "Dr Oz radzi" − przekonują, że wewnętrzny zegar kierujący naszym życiem – m.in. porą zasypiania i budzenia się – wpływa także na przyswajanie tego, czym się żywimy. Innymi słowy, że pora jedzenia jest równie ważna, jak to, co się je. Analizując wyniki najnowszych badań, autorzy kontestują zwyczaje związane z jedzeniem. Zalecają podporządkowanie się rytmowi dobowemu i burzą stereotypowe opinie o posiłkach. Burger z łososiem na śniadanie? Jak najbardziej! Wystarczy zastosować kilka prostych zasad: dostarczać większość niezbędnych kalorii podczas śniadania bądź lunchu, nie jeść po zmroku, wyjątkiem mogą być surowe warzywa, pościć co najmniej 10–12 godzin na dobę, jeść codziennie posiłki tej samej wielkości i typu, nie ulegać stereotypom żywnościowym. Autorzy proponują 31-dniowy harmonogram ułatwiający zmianę nawyków żywieniowych, bo tylko ona pomoże uregulować wydatkowanie energii, poprawić nastawienie do życia i opóźnić proces starzenia. Oprócz praktycznych wskazówek, kiedy i co jeść, zalecają strategie na rozmaite zawirowania życiowe, wykorzystując do tego wiedzę o regułach, którymi rządzi się ludzki organizm. Radzą, czym się żywić, gdy dokucza stres, ogarnia smutek albo dopada złość wywołana głodem, co zjeść przed pierwszą randką, rozmową kwalifikacyjną czy podjęciem ważnej decyzji, a także jak się żywić, by zapobiegać nowotworom, cukrzycy i wielu innym chorobom i dolegliwościom. Ta wszechstronna, miarodajna i inspirująca książka pomoże ulepszyć nasze życie pod wieloma względami. [Powyższy opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej