Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(4)
Autor
Podgórski Daniel
(2)
Dudka Grzegorz
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Hamrol Adam (1952- )
(1)
Jurgilewicz Oktawia
(1)
Pacana Andrzej
(1)
Pawłowska Zofia
(1)
Zymonik Zofia (1947- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Bhp
(4)
Zarządzanie jakością
(2)
BHP
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Jakość produktu
(1)
Normalizacja
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Temat: czas
1989-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Podręcznik zawiera kompendium wymagań systemowo-prawnych z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy zgodnych z PN-N-18001.
Spis treści: Wstęp ; Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w świetle krajowych uwarunkowań prawnych ; Prawne aspekty ochrony PPOŻ ; Podmioty zarządzające ochroną pracy ; Geneza systemowego zarządzania bezpieczeństwem pracy ; System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy zgodny z normą PN-N-18001 ; Wytyczne do stosowania systemu zarządzania bezpieczeństwem pracy zgodnego z PN-N-18001 ; Spis rysunków i tabel. ; Bibliografia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(ZiP Zarządzanie i Inżynieria Produkcji)
Treść : Rozdział 1. Historia, filozofia, istota jakości ; Rozdział 2. Pomiar i ocena jakości (Jakość produktu a jakość procesu, Pomiar i ocena jakości przez klienta, Jakość w procesach realizacji produktu) ; Rozdział 3. Zasady zarządzania jakością (Orientacja na klienta , Przywództwo , Zaangażowanie ludzi , Podejście procesowe , Podejście systemowe do zarządzania , Ciągłe doskonalenie, Podejmowanie decyzji na podstawie faktów, Wzajemnie korzystne powiązania z dostawcami) ; Rozdział 4. Normalizacja (Geneza, znaczenie i cele normalizacji, Pojęcie normy i normalizacji, Normy a przepisy prawne , Powoływanie się na normy , Korzyści z normalizacji, Etapy rozwoju normalizacji , Szczeble normalizacji , Normy i wymagania wyznaczające standardy systemów zarządzania jakością, Normy ISO serii 9000 w kolejnych nowelizacjach, Norma modelowa ISO 9001:2008, Korzyści i utrudnienia w procesie wdrażania i stosowania systemu zarządzania jakością, Certyfikowanie systemów zarządzania jakością) ; Rozdział 5. Systemy oceny zgodności -bezpieczeństwo produktu (Przesłanki oceny zgodności, Zapewnienie bezpieczeństwa użytkowania wyrobów , Dyrektywy starego podejścia, Nowe podejście do harmonizacji i normalizacji technicznej , Globalne podejście , Oznakowanie CE , Regulacje prawne dotyczące bezpieczeństwa produktów) ; Rozdział 6. Samoocena - modele nagród jakości (Istota i funkcje samooceny, Japońska Nagroda Jakości im. E.W. Deminga, Narodowa Nagroda Jakości im. M. Baldrige'a, Nagroda EFQM za Doskonałość, Model Doskonalenia Zarządzania Polskiej Nagrody Jakości, Kierunki rozwoju w ocenie konkursowej) ; Rozdział 7. Koszty jakości ; Rozdział 8. Metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością ; Rozdział 9. Kontrola, sterowanie i doskonalenie jakości ; Rozdział 10. System zarządzania środowiskowego (Geneza systemu zarządzania środowiskowego, Normy ISO serii 14000 , Struktura i interpretacja wymagań normy ISO 14001, Norma ISO 14004, System EMAS a system zarządzania środowiskowego według normy ISO 14001, Wdrażanie systemu zarządzania środowiskowego) ; Rozdział 11. System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (Dokumenty dotyczące systemowego zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy, Wymagania normy PN-N-18001, Wykorzystanie innych norm dotyczących systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy) ; Rozdział 12. Integracja normatywnych systemów zarządzania ; Rozdział 13. Projektowanie strategii przedsiębiorstwa z uwzględnieniem jakości, środowiska oraz bezpieczeństwa i higieny pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej