Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(4)
Autor
Hamrol Adam (1952- )
(4)
Zymonik Zofia (1947- )
(2)
Bojar Waldemar L. (1959- )
(1)
Duda Jan
(1)
Gawlik Józef
(1)
Gierulski Wacław
(1)
Grudowski Piotr
(1)
Górska Ewa
(1)
Knosała Ryszard
(1)
Kosieradzka Anna
(1)
Lewandowski Jerzy (organizacja i zarządzanie)
(1)
Maciąg Artur
(1)
Mantura Władysław
(1)
Matuszek Józef
(1)
Moczała Aleksander
(1)
Plichta Jarosław
(1)
Plinta Dariusz
(1)
Santarek Krzysztof
(1)
Skołud Bożena
(1)
Wirkus Władysław
(1)
Zielecki Władysław
(1)
Świć Antoni
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(2)
Doktoranci
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Studenci
(1)
Temat
Zarządzanie jakością
(4)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bhp
(1)
Jakość produktu
(1)
Logistyka
(1)
Normalizacja
(1)
Organizacja
(1)
Produkcja
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Usługi
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Kompendia i repetytoria
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 105 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(ZiP Zarządzanie i Inżynieria Produkcji)
Treść : Rozdział 1. Historia, filozofia, istota jakości ; Rozdział 2. Pomiar i ocena jakości (Jakość produktu a jakość procesu, Pomiar i ocena jakości przez klienta, Jakość w procesach realizacji produktu) ; Rozdział 3. Zasady zarządzania jakością (Orientacja na klienta , Przywództwo , Zaangażowanie ludzi , Podejście procesowe , Podejście systemowe do zarządzania , Ciągłe doskonalenie, Podejmowanie decyzji na podstawie faktów, Wzajemnie korzystne powiązania z dostawcami) ; Rozdział 4. Normalizacja (Geneza, znaczenie i cele normalizacji, Pojęcie normy i normalizacji, Normy a przepisy prawne , Powoływanie się na normy , Korzyści z normalizacji, Etapy rozwoju normalizacji , Szczeble normalizacji , Normy i wymagania wyznaczające standardy systemów zarządzania jakością, Normy ISO serii 9000 w kolejnych nowelizacjach, Norma modelowa ISO 9001:2008, Korzyści i utrudnienia w procesie wdrażania i stosowania systemu zarządzania jakością, Certyfikowanie systemów zarządzania jakością) ; Rozdział 5. Systemy oceny zgodności -bezpieczeństwo produktu (Przesłanki oceny zgodności, Zapewnienie bezpieczeństwa użytkowania wyrobów , Dyrektywy starego podejścia, Nowe podejście do harmonizacji i normalizacji technicznej , Globalne podejście , Oznakowanie CE , Regulacje prawne dotyczące bezpieczeństwa produktów) ; Rozdział 6. Samoocena - modele nagród jakości (Istota i funkcje samooceny, Japońska Nagroda Jakości im. E.W. Deminga, Narodowa Nagroda Jakości im. M. Baldrige'a, Nagroda EFQM za Doskonałość, Model Doskonalenia Zarządzania Polskiej Nagrody Jakości, Kierunki rozwoju w ocenie konkursowej) ; Rozdział 7. Koszty jakości ; Rozdział 8. Metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością ; Rozdział 9. Kontrola, sterowanie i doskonalenie jakości ; Rozdział 10. System zarządzania środowiskowego (Geneza systemu zarządzania środowiskowego, Normy ISO serii 14000 , Struktura i interpretacja wymagań normy ISO 14001, Norma ISO 14004, System EMAS a system zarządzania środowiskowego według normy ISO 14001, Wdrażanie systemu zarządzania środowiskowego) ; Rozdział 11. System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy (Dokumenty dotyczące systemowego zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy, Wymagania normy PN-N-18001, Wykorzystanie innych norm dotyczących systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy) ; Rozdział 12. Integracja normatywnych systemów zarządzania ; Rozdział 13. Projektowanie strategii przedsiębiorstwa z uwzględnieniem jakości, środowiska oraz bezpieczeństwa i higieny pracy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kompendium obejmuje w sposób syntetyczny ogrom wiedzy z obszaru inżynierii produkcji, prezentując: organizację i zarządzanie produkcją i usługami; inżynierię procesów wytwarzania; zarządzanie innowacjami; zarządzanie projektami produkcyjnymi i usługowymi; zarządzanie łańcuchami dostaw; zarządzanie jakością; systemy wspomagania decyzji; zarządzanie wiedzą produkcyjną; prognozowanie w przedsiębiorstwie; modelowanie i symulację komputerową; kształtowanie środowiska pracy i jej bezpieczeństwo; efektywność, produktywność i doskonalenie organizacji przedsiębiorstw.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 12.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej