Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(13)
Placówka
Planeta 11
(2)
Filia nr 4
(1)
Filia nr 5
(1)
Filia nr 6
(2)
Filia nr 9
(1)
Filia nr 12
(2)
Filia nr 13
(1)
Filia nr 15
(1)
Filia nr 16
(1)
Filia nr 18
(1)
Autor
Gworek Mirosław (1966- )
(2)
Mierzwa Waldemar
(2)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kuchnia mazurska
(2)
Gworek, Mirosław (1966- )
(1)
Kucharze
(1)
Rybołówstwo
(1)
Ryby
(1)
Temat: miejsce
Mazury
(2)
Gatunek
Literatura o regionie
(2)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Biologia
(1)
Historia
(1)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Moja Biblioteka Mazurska ; nr 25)
Mirosław Gworek, mieszkaniec Głodowa w Puszczy Piskiej, wielki młośnik Mazur, jest właścicielem i kucharzem restauracji "Gosciniec". Specjalizuje się w daniach z ryb i raków.... W książce obok sporej porcji absolutnie wartych wpróbowania przepisów Mirosława Gworka czytelnik znajdzie opowieści o mazurskiej ziemi, o mieszkańcach, rybakach i myśliwych. [nota wydawcy]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Książka
W koszyku
Mazury na jeziorach i w kuchni / Waldemar Mierzwa, Mirosław Gworek. - Dąbrówno : Retman, 2020. - 263, [1] strona : ilustracje ; 25 cm.
(Moja Biblioteka Mazurska ; nr 35)
Publikacja składa się z dwóch części. Pierwsza część została poświęcona historii rybaczenia po 1945 roku oraz efektom zarządzania jeziorami na Mazurach po zakończeniu II wojny światowej. Druga część publikacji to swoista podróż kulinarna, w trakcie której czytelnik będzie miał okazję poznać tajniki przyrządzania ryb słodkowodnych. W ostatnim fragmencie publikacji autorzy prezentują charakterystykę poszczególnych gatunków ryb jeziornych i hodowlanych. Niezaprzeczalny atut publikacji stanowi bogaty materiał ilustracyjny oraz niezwykle ciekawe wspomnienia osób związanych z lokalnym rybaczeniem i kulturą kulinarną Mazur. [empik.com]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 10 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM-H (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (2 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Warmia i Mazury (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WiM (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej