Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Planeta 11
(1)
Filia nr 13
(2)
Autor
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(3)
Petrikowska Kamila
(2)
Ehrlichmann Maike
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Ubbenhorst Bernhard
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Odżywianie
(2)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Olej lniany
(1)
Pasza
(1)
Zwierzęta domowe
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(2)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Autor odsłania tajemnice olbrzymiej branży, która rządzi całym zwierzęcym światem, od żywności, poprzez zabawki, po inne akcesoria. Mnożą się specjalistyczne sklepy, szeroki zakres usług dla czworonożnych ulubieńców, porady psychologów, relaksacyjna muzyka. Wszystko po to aby nasze zwierzęta były szczęśliwe. Ale czy naprawdę tak jest i czy wiesz za co płacisz? Kupując karmę najczęściej sugerujemy się reklamą, na przykład „Twój kot kupowałby Whiskas” czy „Dobre trawienie lepsze zdrowie”. Miłośnicy zwierząt bez zastanowienia płacą za suchą karmę więcej niż za pieczeń wołową, a za mleko dla kota więcej niż za mleko dla ludzi. A mimo to nasze zwierzęta chorują. Dr Hans-Ulrich Grimm dokładnie zbadał skład karm dla zwierząt różnych producentów i, w niektórych przypadkach, oprócz odpadów takich jak pazury i łapy, znalazł osady ściekowe, bakterie i grzyby. A to w końcu ląduje w misce naszych ulubieńców. Takie karmy mogą powodować różnego rodzaju schorzenia u zwierząt. Pojawiają się u nich takie same dolegliwości, które występują u ludzi jak alergie, nadciśnienie czy rak. Rozwija się coraz więcej neuroz: lękliwość, agresja, a nawet depresje. Autor twierdzi, że są one również skutkiem dużej ilości chemicznych dodatków do karm. Wzmacniacze smaku wymazują instynkt u zwierząt i między innymi prowadzą do otyłości. Karmy dla zwierząt mogą powodować choroby również u ludzi. Dzięki dociekliwości Autora dowiesz się kim są eksperci od karmy dla zwierząt i kim są ich sponsorzy. Twój kot kupowałby myszy, a pies kości.[lubimyczytac.pl].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. Zwierzęta (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wszyscy wiemy, że przetworzone, produkowane na skalę przemysłową, pożywienie nie jest zdrowe. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak bardzo niekorzystnie wpływa ono na nasze organizmy. Dzięki tej książce może się to jednak zmienić. Autor odkrywa, co rzeczywiście znajduje się w przetworzonych produktach spożywczych. Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. Poznasz mechanizmy, dzięki którym producenci pokarmów manipulują Tobą i Twoimi dziećmi. Dowiesz się, skąd wzięła się epidemia otyłości i uświadomisz sobie skalę zniszczeń powodowanych przez sztuczne aromaty i słodziki. Publikacja uświadamia, że koniecznie musimy zmienić nasz sposób doboru i konsumpcji produktów. Pokazuje, jak ważne jest, żeby konsumenci się zjednoczyli i walczyli o swoje prawa. W sposób całkowicie zrozumiały i jasny demaskuje kampanie reklamowe przemysłu spożywczego jako wierutne kłamstwa i ujawnia skalę nadużyć, jakich dopuścili się światowi potentaci. Ponadto otwiera oczy na masową produkcję pożywienia i jej zaplecze. Po tej lekturze wielu z nas już nigdy więcej nie kupi niektórych produktów, nie mówiąc o ich ewentualnej konsumpcji. Bądź świadomym konsumentem! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Len towarzyszy człowiekowi już od bardzo dawna. Odgrywał on znaczącą rolę w historii ludzkości, a jego głównymi zaletami były włókna służące do produkcji ubrań oraz właściwości prozdrowotne. Obecnie, zauważyć możemy swoisty┬renesans├ lnu, ponieważ na nowo zaczęto doceniać jego lecznicze działanie. Zainteresowanie tą rośliną wzrasta, wraz z przybywaniem wiedzy na temat jej zdrowotnych właściwości. Dr Hans-Ulrich Grimm jest ekspertem od spraw żywności, który w tej książce prezentuje uzdrawiającą siłę i potencjał tkwiący w tej roślinie. Znajdziemy w niej informacje jak wykorzystać siemię i olej lniany w codziennym życiu. Dowiemy się także dlaczego jego cudownymi właściwościami zainteresowali się ostatnio naukowcy, lekarze, a nawet koncerny rolnicze. Zawarty wykaz dolegliwości, przy których siemię i olej lniany działają leczniczo i profilaktycznie oraz szereg przepisów kulinarnych to dodatkowe atuty tej publikacji. Zastosowanie oleju lnianego jest wszechstronne. Jest dobry dla ciała i duszy, wyostrza umysł i wzmacnia psychikę. Przeciwdziała zawałom serca i nadciśnieniu, zaburzeniom trawienia, wielu chorobom cywilizacyjnym, cukrzycy, a nawet niektórym nowotworom. To niezwykle cenne źródło życiodajnych kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Przynosi doskonałe efekty przy wzmacnianiu włosów oraz jak dowodzą najnowsze badania, uchodzi również za tajną broń przeciw starzeniu się. Ten naturalny olej pomoże Ci odzyskać zdrowie i witalność. Sięgnij po coś naprawdę skutecznego! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej