Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(1)
Autor
Dominik Piotr (technolog żywności)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Gastronomia
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Gastronomia / Piotr Dominik. - Warszawa : Almamer Szkoła Wyższa, cop. 2013. - 346 s. : il. ; 24 cm.
Spis treści : 1 Sektor usług gastronomicznych (Rola gastronomii w gospodarce rynkowej, System żywienia otwartego i zamkniętego, Produkt gastronomiczny, Podsystemy rynku usług gastronomicznych, Segmentacja w gastronomii , Usługi gastronomiczne w turystyce) ; 2 Zakład gastronomiczny (Rodzaje lokali gastronomicznych, Układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego, Pomieszczenia zakładu gastronomicznego, Przystosowanie lokalu gastronomicznego do potrzeb osób niepełnosprawnych) ; 3 Wyposażenie zakładu gastronomicznego (Czynniki określające dobór maszyn i urządzeń w zakładzie gastronomicznym, Materiały stosowane w gastronomii, Urządzenia stosowane na zapleczu gastronomicznym) ; 4 Bezpieczeństwo produkcji gastronomicznej ; 5 Produkcja gastronomiczna (Etapy produkcji gastronomicznej, Metody obróbki termicznej, Przechowywanie i konserwacja żywności , Produkty żywnościowe wykorzystywane w gastronomii, Planowanie jadłospisów, Utrata wartości odżywczych żywności podczas obróbki wstępnej i cieplnej, Nowoczesne technologie w produkcji gastronomicznej) ; 6 Organizacja pracy w gastronomii (Stanowiska pracy w zakładzie gastronomicznym, Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, Etyka zawodowa, Zasady gościnności, Typy psychologiczne konsumentów, Obsługa konsumenta , Organizacja posiłków, Style obsługi, Potrawy i sposób ich serwowania, Napoje, Sposoby nakrycia stołu, Organizacja kolacji, Zasady ergonomii w gastronomii) ; 7 Marketing i finanse w gastronomii ; 8 Stan i rozwój polskiej gastronomii (Rys dziejów restauratorstwa i gastronomii na świecie i w Polsce, Popularność usług gastronomicznych w Polsce, Współczesne trendy w polskiej gastronomii , Systemy i marki gastronomiczne obecne na terenie Polski) ; 9 Kultura przedsiębiorstwa i obsługa klienta (Standaryzacja obsługi klienta, Casual - wszystko dla klienta, Rola odpowiednio przygotowanych pracowników w tworzeniu pozytywnego wizerunku firmy) ; 10 Rodzaje usług gastronomicznych (Usługi cateringowe, Przyjęcia okolicznościowe, Usługi gastronomiczne w środkach transportu, Usługi gastronomiczne w hotelach, Organizacja usług gastronomicznych w agroturystyce) ; 11 Uruchamianie lokali gastronomicznych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 83.1 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej