Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów Miejskiej Biblioteki Publicznej w Olsztynie
(27)
Forma i typ
Książki
(26)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Audiobooki
(1)
Dostępność
dostępne
(30)
Placówka
Planeta 11
(3)
Biblioteka Ekonomiczno-Techniczna
(23)
Filia nr 6
(2)
Filia nr 9
(1)
Filia nr 15
(1)
Autor
Owczarek Lubomiła
(3)
Sumińska Dorota (1957- )
(2)
Zalewski Romuald I
(2)
Berendesz A. W
(1)
Budny Janusz
(1)
Chwiej Mieczysław
(1)
Czyżewski Andrzej (1947- )
(1)
Duczkowska-Małysz Katarzyna
(1)
Dumnicki Juliusz (1909-1992)
(1)
Dąbrowski Miłosz (technolog żywności)
(1)
Dłużewski Mieczysław (1922-2012)
(1)
Erdös Zoltan
(1)
Firlej Krzysztof
(1)
Gaschi-Uciecha Agnieszka
(1)
Gepner-Hajnosz Maria
(1)
Groman Albert
(1)
Jaworska Grażyna
(1)
Kawecka-Wyrzykowska Elżbieta
(1)
Kijowski Jacek
(1)
Kreczmer Jan
(1)
Lesiów Tomasz
(1)
Liberti Stefano (1974- )
(1)
Lisiewska Zofia
(1)
Monbiot George (1963- )
(1)
Mrożewski Stefan
(1)
Nicewicz-Staszowska Ewa
(1)
Ostrowski Tomasz
(1)
Piesiewicz Wanda
(1)
Platt Czesław
(1)
Przystupa Jan
(1)
Płocharski Witold
(1)
Rudziński Tadeusz
(1)
Saadi Younes
(1)
Sapa Agnieszka
(1)
Sikora Tadeusz
(1)
Szymecka Agnieszka
(1)
Witkowska Halina
(1)
Wojdalski Janusz
(1)
Wojtasik Andrzej
(1)
Zarembska Jadwiga
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(11)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(27)
Język
polski
(27)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(5)
Temat
Przemysł rolno-spożywczy
(27)
Żywność
(5)
HACCP
(3)
Rolnictwo
(3)
Agrobiznes
(2)
Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP)
(2)
Gospodarka żywnościowa
(2)
Ludzie a zwierzęta
(2)
Prawa zwierząt
(2)
Unia Europejska
(2)
Zarządzanie jakością
(2)
Agroekologia
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Budownictwo przemysłowe
(1)
Budżety rodzinne
(1)
Certyfikacja zgodności
(1)
Ciepło
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Ekonomia środowiska
(1)
Energetyka
(1)
Fundusz Spójności UE
(1)
Gastronomia
(1)
Handel zagraniczny
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Katedra Rozwoju Obszarów Wiejskich (Szkoła Główna Handlowa ; Warszawa)
(1)
Logistyka gospodarcza
(1)
Magazyn
(1)
Opakowania aktywne i inteligentne
(1)
Powłoka jadalna
(1)
Produkcja żywności
(1)
Programowanie liniowe
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie (MŚP)
(1)
Przedsiębiorstwo produkcyjne
(1)
Przemysł owocowo-warzywny
(1)
Pył
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Systemy informatyczne
(1)
Usługi
(1)
Wieś
(1)
Wspólna Polityka Rolna UE
(1)
Wybuch
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Temat: czas
2001-0
(2)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(4)
Świat
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Esej
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Monografia
(2)
Księga pamiątkowa
(1)
Opracowanie
(1)
Raport z badań
(1)
Reportaż problemowy
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Ochrona środowiska
(2)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(2)
Chemia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
Transport i logistyka
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
27 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 138.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 164 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 178.3 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 144 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93.2 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 240 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 197 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.6 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty Wyższej Szkoły Rolniczej w Olsztynie)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 30 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93.1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
W monografii opisano stan wiedzy i stopień zaawansowania badań nad innowacyjnymi technologiami stosowanymi w przemyśle żywnościowym – opakowaniami aktywnymi i inteligentnymi, RFID oraz powłokami i foliami jadalnymi. Międzynarodowa wymiana produktów żywnościowych skłania do tego, by wydłużać trwałość produktów żywnościowych, często przemieszczanych z jednego kontynentu na drugi. Dąży się do tego, aby dzięki technologiom pakowania zapewnić jakość i bezpieczeństwo tych produktów, a poprzez technologię RFID mieć pełną informację o produkcie żywnościowym w łańcuchu logistycznym. Książka jest kierowana do środowisk naukowych i studentów studiujących problemy technologii i żywienia, opakowalnictwa, jakości i bezpieczeństwa żywności, przedstawicieli praktyki przemysłowej i konsumentów oraz osób zainteresowanych szczegółami zastosowania innowacyjnych opakowań. [wydawca]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104.1 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe. Seria Specjalna, Monografie, ISSN 1899-0428 ; nr 185.)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 93 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 105.6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedzenie na naszym talerzu to ostatnie ogniwo globalnego systemu produkcji żywności, który prowadzi wprost do zagłady Ziemi. Warto być tego świadomym wybierając się do supermarketu. Zmowa koncernów spożywczych i finansistów doprowadziła do powstania firm-szarańczy, które produkują żywność na masową skalę, jak najmniejszym możliwym kosztem. Jedynym ich celem są szybkie zyski. Rabują zasoby naturalne, aż do całkowitego ich wyczerpania. Zniszczywszy jedno miejsce przenoszą się gdzie indziej, dokładnie tak, jak robi to stado szarańczy. Liberti śledzi największych producentów wieprzowiny - najczęściej spożywanego mięsa; soi - najbardziej poszukiwanego warzywa strączkowego; tuńczyka w puszce - drugiego (po krewetkach) najczęściej sprzedawanego produktu pochodzenia morskiego oraz koncentratu pomidorowego, wyrobu z najpopularniejszego na świecie warzywa. Te produkty stanowią podstawę diety większości światowej populacji, a zarazem przyczynę największych szkód wyrządzanych Ziemi przez przemysł spożywczy. Dziennikarz ostrzega: obecny system żywieniowy jest nie do utrzymania. Pora poważnie się zastanowić, co dalej. Stefano Liberti - nagradzany dziennikarz i producent filmowy. Współpracuje m.in. z „Internazionale”, „Le Monde Diplomatique”, „El Pais” czy „Al. Jazeera English”. W 2008 r. wydał książkę „Na południe od Lampeduzy”, której przyznano nagrodę “Indro Montanelli”. W 2011 napisał “Land grabbing. Journeys into the new colonialism”, która została przetłumaczona na angielski, francuski, niemiecki, hiszpański, koreański oraz chiński. Jest reżyserem filmów “The hell of child-wizards”, “Closed sea” (wraz z Andreą Segre), “Container 158” (z Enrico Parentiego), “Soyalism” (również z Parentim). źródło opisu: https://kulturalnysklep.pl/
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Publicystyka (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Raporty)
Spis treści : Rozdział 1 Stan gospodarki w 2011 roku (Popytowe czynniki wzrostu PKB, Dynamika i struktura wytwarzania PKB, Kurs złotego i inflacja, Handel zagraniczny - wyniki i tendencje, Bilans płatniczy, Pokryzysowy stan finansów państwa) ; Rozdział 2 Prognozy makroekonomiczne na lata 2012-2013 (Popyt zewnętrzny, Ceny na rynku światowym, prognoza PKB i jego składowych, Podstawowe uwarunkowania makroekonomiczne - perspektywa średnio- i długookresowa) ; Rozdział 3 Sytuacja ekonomiczno-finansowa (z elementami prognozy) gospodarstw domowych, przedsiębiorstw przemysłowych i sektora rolnego (Gospodarstwa domowe , Przedsiębiorstwa, ze szczególnym uwzględnieniem eksporterów, Sektor rolno-żywnościowy).
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej