146080
Book
In basket
Nowość od: 24.09.2020
Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Skąd wiadomo, że to, co jemy, pijemy, wdychamy i wcieramy w siebie, szkodzi nam lub pomaga? Dzięki tej książce poznacie, jak z perspektywy chemika wyglądają różne produkty, i dowiecie się, co może nas zabić, a co niekoniecznie jest szkodliwe i dlaczego. Jak bardzo truje nas przetworzona żywność i na ile jesteśmy tego pewni? Kawa to napój bogów czy diabelska krew? Co się stanie, jeśli w upale przedawkujesz fantany na słońcu (i co to właściwie jest)? Co wspólnego ma maniok z radzieckimi szpiegami? Czy rośliny chcą nas zniszczyć, a mikroorganizmy pożreć całą naszą żywność? Co twój horoskop mówi o chorobach, na które możesz zapaść, i czy jest w tym ziarno prawdy? [nota wydawcy]
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. 613 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 2.
There are copies available to loan: sygn. 613 (1 egz.)
All copies are currently on loan: sygn. Kuchnia (1 egz.)
Z powodu inwentaryzacji zbiorów Filia nr 15 będzie nieczynna do końca października 2020r.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again