243653
Książka
W koszyku
Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków / Piotr Tomasik. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe Sophia, 2019. - 162 strony : ilustracje, fotografie, wykresy ; 25 cm.
Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektryczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. [nieprzeczytane.pl]
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 139-162.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej