248585
Książka
W koszyku
Podręcznik jest przeznaczony dla studentów i pracowników naukowych uniwesytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka.[okł.].
Spis treści: Zakres i rola chemii żywności ; Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych ; Rola wody w żywności ; Składniki mineralne - ich niezbędnosć fizjologiczna, zagrożenia toksykoklogiczne orza rola w żywności ; Sacharydy - występowanie i znaczenie ; Tłuszcze -właściwości i modyfikowanie ; Białka ; Nabiałkowe związki azotowe ; Witaminy ; Naturalne barwniki surowców żywnościowych ; Substancje zapachowe w żywności ; Związki wpływające na smak żywności.
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 104 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów i pracowników nauk. wydz. związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej