245536
Książka
W koszyku
Jamie Oliver : człowiek, jedzenie, rewolucja / Gilly Smith ; przekł. Wojciech Bartoszewski. - Poznań : Vesper, 2010. - 342, [2] s., [8] s. tabl. : il. kolor. ; 21 cm.
Historia Jamiego Olivera to historia rewolucji kulinarnej mającej doprowadzić do zastąpienia tanich kurczaków i gotowych obiadów zdrową śródziemnomorską dietą, produktami regionalnymi i świeżymi warzywami wyhodowanymi we własnym ogródku. W swojej książce Gilly Smith ze szczegółami opisuje kulinarną karierę "Ministra Żywności XXI wieku" od samych początków (kiedy w wieku ośmiu lat Jamie pomagał swoim rodzicom prowadzić ich restauracje w Essex), do głośnych kampanii propagujących nowy styl żywienia. [nota wydawcy]
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Jamie Oliver effect : the man, the food, the revolution
Uwaga ogólna
Tyt. oryg.: "The Jamie Oliver effect : the man, the food, the revolution" 2008.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. [344].
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej