247982
Book
In basket
ABC sprzedawcy / Beata Jaracz. - Stan prawny 28.02.2011 r. - Krosno : Wydawnictwo i Handel Książkami "KaBe", 2011. - 140 s. : il. ; 21 cm.
Treść : 1. Zasady obsługi klientów (Kultura obsługi, Typologia klientów, Rozmowa sprzedażowa) ; 2. Metody sprzedaży ; 3. Uwarunkowania sprzedaży towarów (Umowa sprzedaży konsumenckiej, Niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową, Gwarancja, Postępowanie reklamacyjne, Ochrona prawa konsumentów, Zwrot i wymiana zakupionego towaru) ; 4. Ceny towarów ; 5. Zapłata za towar ; 6. Wyposażenie punktów sprzedaży ; 7. Organizacja sprzedaży (Dokumentacja związana z dostawą towarów, Rozmieszczenie towarów, Inwentaryzacja) ; 8. Oznakowanie towarów ; 9. Odpowiedzialność pracownika ; 10. Bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie sprzedawca (Bezpieczeństwo i higiena pracy, Ochrona przeciwpożarowa, System HACCP) ; 11. Charakterystyka towaroznawcza wybranych artykułów nieżywnościowych (Wyroby skórzane, Obuwie, Szkło i wyroby ze szkła, Wyroby ceramiczne, Papier i wyroby papiernicze, Wyroby kosmetyczno-perfumeryjne, Artykuły chemii gospodarczej, Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego, Wyroby odzieżowe) ; 12. Charakterystyka towaroznawcza wybranych artykułów żywnościowych (Metody konserwacji żywności, Mleko i jego przetwory, Jaja, Ryby i owoce morza, Warzywa i owoce, Cukier i wyroby cukiernicze, Miód, Używki, Przetwory zbożowe, Tłuszcze roślinne i zwierzęce, Mięso i przetwory mięsne, Drób i przetwory drobiowe).
Media files:
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 11 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 139-140.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again